Vakantie Caraïben

[child-pages]

Het eerste waaraan mensen denken als ze het woord Caraïben horen, zijn de witte stranden met palmbomen. Die twee dingen kun je er ook in grote getale aantreffen. Weinigen weten echter bijvoorbeeld uit hoeveel eilanden, eilandengroepen en eilandstaten de Caraïben bestaan.

De Caraïben waaieren zich ver uit in de Atlantische Oceaan. Toeristen kennen vooral de Dominicaanse Republiek, Barbados en Jamaica. Natuurlijk zijn er ook nog veel meer eilanden die ook onbekend zijn en soms zelfs af en toe onbewoond. Maar deze variatie is dan ook de troef van de Caraïben.

Tropische planten en exotische dieren hebben hun nest gevonden op deze West-Indische eilanden. De bewoners van de vele eilanden houden hun eigen cultuur in leven en vereren goden waar velen onder ons nog nooit iets over gehoord hebben. Bijzonder interessant zijn de Caribische eilanden waar de bevolking nog nooit iets over massatoerisme gehoord heeft en leven volgens oeroude tradities.

Om al de eilanden te bezoeken en te ervaren, heb je een hele tijd nodig. De Caraïben zijn ook naar de inwoners vernoemd, die de Spaanse ontdekkingsreizigers op de Kleine Antillen ontdekt hebben. Niet alleen de fauna en de flora is zeer variërend, maar ook het landschap biedt veel afwisseling: naast lange zandstranden en palmbomen vind je er ook vlaktes die dor zijn, maar ook tropische wouden. Ook het aanbod in hotels en andere logies is zeer verschillend per eiland. Het is aan te raden reeds op voorhand een hotel te boeken. Het klimaat van de Caraïben is tevens ook zeer verschillend per eiland.

Zoals je kunt lezen zijn de Caraïben zeer veelzijdig zodat elke wens in vervulling kan gaan. Voor elke smaak is er wel iets passends te vinden of het nu gaat over een duikvakantie in één van de vele duikparken, een culturele vakantie of ‘alleen maar’ een strandvakantie.

Plaats een reactie