Vakantie Andalusië

Vakantie spanje

[sibling-pages]

De regio Andalusië in Zuid-Spanje is een zeer zelfstandige dame. Ze is niet alleen één van de autonome regio’s van Spanje, ze is ook een bekendheid in de wereld en vindt het niet de moeite waard iets nieuws te bedenken om over de tong van de toeristen te gaan. Haar hoofdstad Sevilla met haar Plaza de España, Granada met haar opmerkelijke Alhambra, de Costa de Marbella met haar vele witte vakantiehuisjes en golfbanen en de Costa del Sol zijn enkele van de toppers waarmee Andalusië pronken kan. Ook de Flamenco vindt haar bakermat in Andalusië, net als de Sherry en de beste ham in de wereld, de Pata Negra Jamón Ibérico de Bellota. En dagelijks landen horden toeristen vanuit de hele wereld op de luchthavens in Almeria, Granada, Sevilla en Malaga. Allen met hun goed gevulde portemonnees, klaar om hun geld op te souperen.

Aan de kusten kunnen duikers, kitesurfers en andere watersportfanatiekers zich uitleven. In de 22 natuurparken, van de kust tot aan de bergen in het binnenland, kunnen genieters de zeer gevarieerde fauna en flora ontdekken. In Andalusië ligt immers het grootste ongerepte natuurpark Parque de Doñana, én tevens het hoogst gelegen dorp van Europa, Trevélez. Door het glooiende landschap is het dan ook ideaal om te wandelen, bergklimmen, mountainbiken en paardrijden. En ook tennis- en golfliefhebbers komen er aan hun trekken. Of toch liever kajakken, deltavliegen en paragliding aan het Merengebied bij Malaga?

Bedenk wel dat je rekening moet houden met de weersomstandigheden in Andalusië. Aan de kusten brandt de zon ongeveer 320 dagen per jaar op de vele hoofden. In de verder gelegen besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada kan het echter bitterkoud zijn. Gelukkig kun je je ’s avonds afkoelen of opwarmen bij de gastvrije bevolking die met haar voorliefde voor zang en dans als geen andere het zuiderse leven weten te genieten.
Salud!

Plaats een reactie