Goedkope Vakantie Spanje

Vakantie spanje

[sibling-pages]

Goedkoper reizen naar Spanje vind je makkelijk én tijdens elk jaargetijde. De meesten hebben een voorkeur voor de kusten van de Middellandse Zee in tegenstelling tot de rauwere kusten van de Atlantische Oceaan. De Costa Brava, Costa del Sol en de Costa Blanca zijn dan wel de bekendste namen. Goedkoop op vakantie gaan naar Spanje is ook mogelijk op de Balearen of de Canarische Eilanden. De Balearen bieden een aangenaam middelhandszeeklimaat, de Canarische Eilanden, op slechts 60 kilometer van de Afrikaanse kust, biedt iets warmere temperaturen waardoor het overwinteren er zo’n hype is.

Goedkoop overnachten in Spanje kan je in vele regio’s. Vooral in de landelijke gebieden van Spanje vind je vele gunstige pensions waar je bij Spanjaarden aan tafel schuift. Maar ook in de grote toeristische oorden kun je een goedkopere overnachtingplaats vinden. Of het nu in Andalusië, Catalonië, Extremadura, Madrid of nog ergens anders is, goedkopen logeren is overal mogelijk. Daardoor blijven er zeker nog een paar euro’s extra over om de vele mooie musea in Spanje te bezoeken. Zoals het Prado in Madrid of de Catalaanse musea rond de kunstenaars Antonio Gaudi en Salvador Dali. Of over Pablo Picasso, ook hij werkte in het noorden van Spanje. Barcelona, Madrid, Sevilla, Granada – al deze plaatsen zijn een bezoekje waard.

Bussen zijn in Spanje het hoofdtransportmiddel. Hierdoor zijn de busterminals vaak ook driemaal zo groot in vergelijking met de treinstations. Het busstation van Madrid in het zuiden van de stad, Estación Sur de Autobuses, is de deur naar de rest van Europa. Van hieruit vertrekken meermaals per dag bussen naar bijna elke uithoek van het Iberische schiereiland en dat voor een echt voordelige prijs. Vanuit Madrid betaal je bijvoorbeeld voor een busrit naar Gibraltar of Lissabon nauwelijks meer dan 35 euro. In Nederland wil je zelfs niet weten hoeveel het je zou kosten!

Plaats een reactie