Vakantie Ibiza

Vakantie spanje

[sibling-pages]

Ten zuidwesten van Mallorca ligt het derde grootste eiland van de Spaanse Balearen: Ibiza. De grootste stad op Ibiza heet heel simpel: Ibiza-Stad. Op het eiland wonen zo’n 120000 inwoners waarvan ongeveer 20 procent buitenlanders zijn.

Op Ibiza heerst een buitengewoon klimaat: in de zomer is het er 26 graden, in de winter 12 graden. Deze milde en meestal zomerse temperaturen trekken elk jaar weer vele toeristen aan. Als vakantiebestemming voor jongere mensen, is het vooral bekend en heeft het eiland dan ook veel in petto. Sinds het begin van de jaren 90 wonen vele bekende muzikanten en DJ’s op Ibiza. In het iets kleinere dorp Sant Antoni de Portmany vind je de grootste club ter wereld, The Privilege. 10000 bezoekers passen in de club. Ook de internationaal bekende filialen van Café del Mar vind je overal op het eiland. Maar ook romantische zielen komen niets tekort op Ibiza. Op zondagavond wordt bij de Cala Benirras bij zonsondergang muziek gespeeld door de lokale trommelaars.

En mocht je denken dat het enkel om het heden draait op Ibiza, dan heb je het fout. Door grote piraterij in het verleden en de Spaanse inquisitie, die elk normdoorbrekend gedrag vervolgde, waren de eilandbewoners er, door het gebrek aan economie, zelf voor hun eten te zorgen. Ze trokken er zelf op uit op de Middellandse Zee om schepen te overvallen. Zo werden ze zelfs zeerovers. Tot in de negentiende eeuw heeft de bevolking van Ibiza zich zo voorzien en dat kun je natuurlijk allemaal gaan ontdekken in het oude stadsdeel ‘Dalt Vila’ met zijn kathedraal, het monument voor Columbus en het Archeologisch Museum met vondsten uit grafkamers die men opgegraven heeft bij de Windmolenberg.

Laat je verrassen door het veelzijdige Ibiza… Slaap een nacht, na stevig doorzakken, op het strand, in een baai of geniet het plaatselijke leven in één van de vele ecologische boerderijen, finca’s, op Ibiza.

Plaats een reactie