Vakantie Canarische eilanden

Vakantie spanje

[sibling-pages]

De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan en behoren sinds 1492 tot Spanje. De eilandengroep bestaat uit de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro en dan nog een aantal kleinere eilanden zoals Alegranza, Graciosa, Montaña Clara enzoverder.

De verschillen in landschap tussen de verschillende eilanden is bijzonder groot en elk eiland trekt dan ook die toerist aan met die bepaalde vakantievoorstellingen. Gomera, El Hierro en La Palma is aan te raden voor natuurvrienden, wandelaars en trekkers, op Fuerteventura kun je van heerlijke stranden genieten, surfspots en naturistenstranden bezoeken. Gran Canaria biedt naast stranden ook bossen. Allen hebben ze wel één ding gemeen: hun vulkanische oorsprong. Op de Canarische eilanden vind je ook vier nationale parken: de Teide op Tenerife, het Timanfayapark op Lanzarote, de Caldera de Taburiente op La Palma en het Garajonaypark op La Gomera.

De eerste bewoners van de Canarische eilanden noemt men Guanchen. Tot vandaag de dag weet men nog steeds niet zoveel over deze bevolkingsgroep hoewel op de eilanden overal sporen te vinden zijn. De Canarios zijn al bekend sinds de Griekse en Romeinse tijd en zelfs Christoffel Colombus kwam bij hen goederen oppikken voor hij aan zijn reizen begon. Op de Canarische eilanden leven de Canarios vooral van bananenteelt en aanbouw van tomaten én toerisme. Hoewel van massatoerisme hier geen sprake kan zijn, zoals op bijvoorbeeld de Balearen.

Naast de stranden en de vele watersportmogelijkheden en de wandel- en trekkingstoeren bieden de Canarische eilanden ook op historisch gebied veel aan. Op La Gomera bijvoorbeeld kun je nog een soort gefloten taal horen. De kunstenaar Casar Manrique drukte zijn stempel op de Canarische architectuur en cultuur. En de religieuze kalender staat hier vol met processies, gekke feesten en carnaval. Wie dus in een uniek kader weer kracht wil opdoen, is op de Canarische eilanden aan het juiste adres!

Plaats een reactie