Vakantie Lloret del Mar

Vakantie spanje

[sibling-pages]

Lloret del Mar was vroeger een vissersdorpje in de Spaanse autonome regio Catalonië, in de provincie Gerona. En deze maritieme atmosfeer stralen de kleine enge straatjes nog steeds uit. Lloret is een oude nederzetting die meer dan 2200 jaren terug ontstaan is. Dat kun je nog duidelijk zien in het ‘Iberische dorp’ van Montbarat. Ook een oude Romeinse graftombe getuigt over dit verleden.

In de stad zelf valt je, naast de vele kapellen aldaar, een kerk uit het jaar 1522 zeker op. Ze werd in Catalaanse stijl gebouwd. En ook in de richting Fenals vind je een toeristische trekpleister, namelijk het St. Joankasteel dat vroeger als bescherming tegen de piraten diende. Verder is het een aanrader de tuinen van Santa Clothilde del Mar te bezoeken in de buurt van een oud amfitheater. Het panorama aldaar, over de kustlijn van de Costa Brava is adembenemend.

De vele jonge mensen aan de Costa Brava zorgen de hele zomer voor een ongedwongen, levendige sfeer. Zon, zee, lekker eten, wijn en de vele mogelijkheden zich te amuseren zorgen ervoor dat je spontaan in vakantiestemming komt.

Lloret del Mar is duidelijk niet een reisbestemming voor mensen die rust zoeken. Jongeren scheuren met brommertjes door het ruige heuvellandschap, gaan loss tijdens een bierestafette en houden sangria-races op de stranden. En dan hebben we het nog niet over het waanzinnige nachtleven gehad… Verschillende discotheken en clubs in Lloret del Mar, Blanes of Calella zorgen voor onnoemelijk veel plezier! Lloret del Mar is dan ook één van de meest toeristische badplaatsen van de Costa Brava en van de Spaanse kusten in het algemeen. Door de vele busreizen die worden aangeboden vanuit België en Nederland is de Costa Brava ook bijzonder geschikt voor reizigers met klein budget.

Plaats een reactie