Vakantie Mallorca

Vakantie spanje

[sibling-pages]

Het is bijzonder interessant te horen hoe toeristen over hun vakantiebestemming praten. De enen jubelen bij elke letter in het woord Mallorca en de anderen doen alsof het hun niets kan schelen, zogezegd, waar ze heengaan. Wie echter echt wil uitpakken, zegt dat hij naar Andraitx of Palma trekt en gaat er dan maar van uit dat iedereen weet waar dat is: op Mallorca natuurlijk.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee die tot Spanje behoort. Mallorca heeft twee bergachtige gebieden en het hoogste punt van het eiland is de Puig Major met een hoogte van 1445 meter.

Zon, strand en zuiderse flair en dat op slechts een weinig aantal uren vliegen. Op Mallorca vind je alles wat nodig is voor een geslaagde vakantie. En het eiland heeft ook voor elk iets te bieden.

Diegenen die willen feesten en het dier in hen willen uitleven, zijn er talloze disco’s, clubs enzovoort in Platja de Palma. Maar ook zij die onder de indruk willen geraken van de pracht van Mallorca is er een groot aanbod. De beste periode om Mallorca te bezoeken voor bijvoorbeeld een wandelvakantie is in februari, omdat de amandelbomen dan bloeien. Op de Mallorcaanse marktjes kun je de echte sfeer opsnuiven en je te buiten gaan aan het grote aanbod aan waren: van tuinschopjes over keramiek tot lederwaren vind je hier. Snuif ook de sfeer op bij één van de vele groenten- en fruitstanden waar zelf gekweekte producten worden verkocht.

Het economisch en politieke centrum van Mallorca ligt in de hoofdstad Palma. Deze stad telt ongeveer 300000 inwoners. In deze grootstad beleef je het moderne leven. En net het tegenovergestelde beleef je in de historische kern van Palma. Hier lijkt de tijd wel stil te staan. Een bezoekje waard is zeker de kathedraal La Seu op Palma.

Plaats een reactie