Vakantie Menorca

Vakantie spanje

[sibling-pages]

Het oostelijkste en tegelijk noordelijkste eiland van de Spaanse eilanden, de Balearen, is Menorca. De naam Menorca gaat terug op de eerste Fenicische naam ‘Nura’ , wat vuur betekent. Dit verbasterde echter bij de Romeinen tot ‘Minor’, de kleinere en leidde nog later tot Menorca. Hier wonen ongeveer 90.000 inwoners waaronder een heleboel Duitsers. Toeristen die een reisje naar Menorca plannen, moeten dus zeker geen cursus Spaans volgen. Ze zijn het hier allemaal heel gewoon een mondje Engels en Duits te praten.

Buiten de 2 steden Ciutadella en Maó vind je er geen grote drukke buurten. Groene of gele velden, ommuurd en wit geverfde boerderijen die je imponeren willen met hun oude ambachten en idyllische dorpjes nodigen je maar al te graag uit voor een wandeling of fietstocht. Samengevat kun je stellen dat het een groen eiland is met vele bossen. En landbouw staat er nog steeds in het middelpunt.

Het noorden van het eiland is eerder bergachtig en ruw, het zuiden daarentegen glooiender en met vele stranden. Hier vind je dan ook de meeste toeristen. Omdat er overigens op Menorca vaak sprake is van een krachtige noordenwind is het dan ook beter bij de zuidelijke stranden te baden. Surfers, zeilers en kiters moeten dan weer naar de Noordkust, specifieker gezegd, naar Bahia de Fornells.

Doordat Menorca pas laat een toeristeneiland werd heeft het de oude eilandstructuur kunnen behouden. In 1993 werd het als natuurpark uitgeroepen en trekt daardoor een heleboel natuurvrienden en beschermers aan. Veel onbebouwde stranden en authentieke landschappen zijn behouden en bieden voor toeristen vaak een mooi contragewicht voor het ‘zustereiland’ Mallorca.

Hoewel ook op Menorca je ook makkelijk een hotelkamer of pension vindt. Alleen wordt het een beetje meer bekeken met ecologisch ogen. Daardoor is Menorca dan ook ideaal voor families met kinderen én voor cultuurliefhebbers. Vakantie op Menorca is de dagelijkse sleur vergeten.

Plaats een reactie