Vakantie Salou

Vakantie spanje

[sibling-pages]

De Costa Dorada is de iets minder bekende vakantieregio in Spanje, die zich ten zuiden van Barcelona bevindt. Naast Cambrils en Stiges is Salou, dat zichzelf ook ‘Platja d’Europa’ of strand van Europa heet, een bekend oord aldaar.

In de eerste plaats is vooral de ‘Platja Llevante’ bekend. Dit zandstrand is ongeveer een kilometer lang en loopt direct langs de zee. Hier is zwemmen een echt plezier. De palmbomenpromenade net achter het strand, werd de laatste 20 jaar voortdurend vernieuwd en mooier gemaakt zodat je hier nu alle faciliteiten vindt, die je nodig hebt om onbezorgd van je vakantie te genieten.

’s Avonds leeft Salou wellicht nog meer dan overdag te bieden. Vooral aan de strandpromenade en de parallelle straten in de buurt vind je vele winkels en restaurants. In de buurt van de Calres Buigas-straat vind je dan een kunstenaarsbuurtje met pittoreske winkels, restaurants en clubs, alsook het Park Salou dat sinds de renovatie ook perfect is voor kinderen.

Bovendien werd er, direct in de buurt van Salou, het grootste vrijetijdspark in Europa, na Euro Disney, gebouwd. Het Port Aventura lokt vele bezoekers met zijn talrijke shows en attracties. In La Pineda de Salou is er ook nog een waterpretpark te vinden dat ook zeer fijn is.

Perfect voor uitstapjes zijn de steden Barcelona, bekend door de kunstenaar Gaudi, en Cambrils met zijn Best Maritim, het Montserrat met zijn beroemde klooster, het kleine Park Sama en vooral de voormalige Romeinse stad Tarragona met de vele Romeinse overblijfselen, zoals het amfitheater en de Pont Diable, die overigens meteen langs de autostrade staat.

Het makkelijkst bereikt men Salou en de Costa Dorada met de eigen auto, per bus of via de luchthaven van Barcelona en Reus.

En belangrijk te weten is ook dat je hier vooral Spaanse toeristen zult leren kennen en geen Engelsen, Russen of Duitsers.

Plaats een reactie