Vakantie Tenerife

Vakantie spanje

[sibling-pages]

Tenerife is een majestatische eiland en dat niet alleen door zijn vulkaan Teide met 3781 meter hoogte die als een trotse heerser over het eiland Tenerife waakt. Het 2060 vierkante kilometer grote eiland Tenerife is het grootste eiland van het Canarische archipel en ontstond voor vele miljoenen jaren.
Vroeger moeten het Tenogebergte, het Anaga-gebergte en de bergen rond Adeje drie aparte eilanden geweest zijn. Door aardbewegingen en verschuivingen zou de vulkaan die de drie verbond, ingezakt zijn en zou Tenerife ontstaan zijn. Op dat moment moet ook de Caldera ontstaan zijn. Met een doorsnede van 16 kilometer is deze krater bijzonder imposant.

Tenerife is zonder twijfel het variatierijke eiland van de Canarische Eilanden. Op geen enkel ander eiland vind je zoveel verschillende klimaatzones en dus verschillende vegetatie. Door zoveel afwisseling tussen bergen, zandstranden en toeristische centra in het zuiden van Tenerife, vaak steile wanden met bizarre vormen en baaien her en der en de cultuursteden La Laguna of Puerto de la Cruz in het Noorden maken je vakantie op Tenerife uniek. Zelfs de multiculturele hoofdstad Santa Cruz de Tenerife heeft niets andere te bieden dan de typische charme. Maar niet enkel inzake landschap is het aantrekkelijk, ook het aanbod inzake sport, spel en zon, zee, strand is super.

Wie op zoek is naar een sportieve vakantie kan zich verheugen op de watersportmogelijkheden, mountainbiken, klimmen, paragliding, wandelen, golfen,.. alles kan. Genieten kun je aan de stranden of de wellnesscentra overal op het eiland. Geen wonder dus dat een groot deel van de toeristen die jaarlijks naar Tenerife trekken zulke levensgenieters zijn. Sommigen komen er zelfs hun welverdiende pensioen genieten of blijven er nog een tijdje beroepsactief.

Vakantie op Tenerife is een aanrader voor jong en oud, voor actievelingen en luiaards, voor zij die houden van luxe of heel gewoon willen doen. Tenerife heeft alles!

Plaats een reactie