Goedkope Vakantie Turkije

Vakantie turkije

[sibling-pages]

Goedkope reizen naar Turkije zijn sinds een aantal jaren zeer geliefd bij vakantiegangers. Het land met vele dagen zon, witte stranden, goeie en betaalbare hotels en talrijke typische restaurants is verlokkelijk voor velen. Maar ook de gastvriendelijkheid van de turken draagt zeker bij tot het geliefd zijn van Turkije.

Goedkoop kun je verblijven aan de kusten van het Zwarte Meer, aan de Turkse Rivièra en aan de Egeïsche kusten. Zeer geliefde reisbestemmingen in Turkije zijn ter voorbeeld Marmaris, Antalya, Side en Pamukkale. Maar ook de hoofdstad Istanbul, die Azië met Europa verbindt, staat bij vele reizigers op het lijstje van te bezoeken oorden bij een reisje naar Turkije. Goedkoop reizen in Turkije betekent dus niet alleen strand, ook inzake cultuur kom je er goed en gunstig aan je trekken.

Goedkope overnachten is zeker mogelijk in Turkije. In het laagseizoen kun je bijna voor niets ergens een bed krijgen, een paar woordjes Turks kennen is dan zeker meegenomen. In kleinere pensions of hotels is het namelijk normaal dat er over de prijs wordt onderhandeld. En dat dat op het platteland niet meteen in het Engels gebeurt, is duidelijk. Bijzonder is ook een nachtje te slapen in een boomhut met uitzicht op een prachtig meer in de streek van Antalya. Ook een gunstig hotel vinden in Istanbul is makkelijk te vinden als je even het internet afschuimt.

En eten en drinken in Turkije is voor een West-Europeaan zeker gunstig. Op de plaatselijke markten kan je voor weinig geld proviand voor de dag kopen. Vergeet vooral niet af te dingen. Dat hoort geheel tot de cultuur en wordt soms als onbeleefd gezien als je het niet doet. Wil je je te buiten gaan en uit eten gaan in een chique restaurant… doen! Je betaalt er voor een goeie maaltijd niet meer dan 20 euro. Eenvoudig betekent alles minder dan 5 euro.

Plaats een reactie