Vakantie Istanbul

Vakantie turkije

[sibling-pages]

Istanbul is alleen al door zijn geografische ligging speciaal. De Bosporus, die Europa van Azië scheidt, loopt dwars door Istanbul. Enkel 2 bruggen verbinden Europa met Azië. Istanbul is dan ook de enige stad ter wereld die zich over 2 continenten uitbreidt en een ongelofelijke toeristenmagneet is.

Toch is dat niet de enige reden waarom Istanbul zo geliefd is. De stad heeft een geschiedenis van wel 3000 jaar met in totaal 120 keizers en sultans. Istanbul is ook al 1600 jaar lang de hoofdstad van het Romeinse, Byzantijnse en Turks-Osmaanse Rijk. Istanbul is echter niet de hoofdstad van Turkije, dat is Ankara, maar is toch de stad die tot vandaag de dag een bijzondere economische en culturele betekenis heeft.

Wie in Istanbul rondloopt, duizelt van de vele bezienswaardigheden die de bonte geschiedenis van de stad weerspiegelen. Enkele musea werden in de sultanpaleizen ondergebracht. En ook de paleizen zijn te bezichtigen. Zoals in de rest van Turkije wordt de Turkse en Islamitische cultuur er geleefd en beleefd. De tradities, die specifiek zijn voor deze culturen, worden al van generatie op generatie doorgegeven. De Moskeeën in Istanbul zijn ongelofelijk mooi. Elkeen is een bezoek waard. Ook de vele badhuizen, bronnen, mausoleën, torens, stations, synagogen en kerken moet je gezien hebben. Een bezoek aan de markten en bazaren geeft je dan weer een goeie inblik in het dagdagelijkse leven van de Turken.

Istanbul is bijzonder veelzijdig. Enerzijds is het een historische stad die haar oeroude geschiedenis niet wil loslaten en anderzijds is het een hoogmoderne economische en culturele metropool. Ook natuur wordt hier niet langs de kant gezet. Istanbul telt meerdere parken en tuinen die voor het publiek toegankelijk zijn. Verdwalend tussen de vele historische bouwwerken die 3000 jaar geschiedenis weerspiegelen, voel je als bezoeker het respect en de eer die Turken hebben voor hun land.

Plaats een reactie