Vakantie Malta

Vakantie malta

[sibling-pages]

De wondermooie eilandengroep in de Middellandse Zee bestaat uit drie bewoonde eilanden, Malta, Gozo en Comino en vier onbewoonde. De eilanden van Malta liggen op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Sicilië en 210 kilometer ten oosten van Tunesië.

Malta heeft een oppervlakte van 316 vierkante meter. Gozo en Comino zijn daarentegen slechts 80 vierkante meter groot. Het mediterrane klimaat en het heldere water van de Middellandse Zee nodigen op Malta uit tot sightseeingtoeren, zowel op als onder het water.

Maar ook wandelaars beleven er gouden momenten. Het eiland Malta is in het zuiden eerder schaars begroeid en biedt dus weinig schaduw, in het noorden is het daarentegen zeer groen. Dat zie je vooral tijdens milde winters wanneer het eiland alsof met een ‘groen kleed’ bedekt is en met bonte bloemenmotieven versierd.

Vakantie op Malta is ook voor kunstliefhebbers een genot want vroeger was Malta een geliefd veroveringsdoel op de landkaart van zeebonken en is daardoor vaak beïnvloed door verschillende culturen. In de verschillende musea, zoals het Nationaal Museum voor Schone Kunsten leer je daarover veel meer. Ook een aanrader is het ‘Typemachine Museum’ op Malta.

En cultuur wordt er ook op een andere manier genoten. Omdat Engels de tweede officiële taal is op Malta, lokt dit vele toeristen naar de eilanden. Geef toe, Engels leren met een cocktail in de hand, onder de hete zon en dit op slechts 3 uren reizen… is echt wel het aangename aan het praktische koppelen. Malta is dan ook, naast Groot-Brittannië de meest geliefde reisbestemming om talen te studeren.

Het nationale drankje op Malta overigens, is Kinnie. Deze alcoholvrije koolzuurhoudende drank heeft een zeer bittere smaak door het gebruik van zure sinaasappelen en kruiden, waaronder absintalsem.

Laat je verleiden door de prachtige oorden op Malta, zoals St. Julian’s/SLiema en St. Paul’s Bay en geniet een ongelofelijke vakantie op deze dwergstaat.

Plaats een reactie