Sunparks

Vakantie vakantieparken

[sibling-pages]

In de Sunparks vakantieparken zijn ze erop toegespitst jouw de hele omgeving te laten kennen. Via de toeristische infopunten in de parken krijg je bordenvol informatie over hoe je met de fiets, wandelend of shoppend op een aangename manier de naburige steden kunt gaan ontdekken. Regent het te hard? Dan gun je jezelf gewoon een dagje aan het overdekte zwembad of waag je je aan de vele andere ontspanningsmogelijkheden.

Sunparks is sinds 2006 maken de parken deel uit van de Franse groep Pierre & Vacances, waartoe ook de parken van Center Parcs behoren, alsook de Gran Dorado parken. Sinds 2009 dragen de parken met drie tot vier sterren de naam Sunparks, die met vijf sterren, het topsegment, de merknaam Center Parcs.

De parken van Sunparks vind je zowel in België, Nederland als Duitsland. In België vind je bakermat van de Sunparksgroep in De Haan, aan de Belgische kust. Een ander park aan zee vind je midden in de polders tussen het dorp van Oostduinkerke en Nieuwpoort. Middenin België aan een binnenmeer ligt het grootste park van Sunparks: Sunparks Rauwse Meren. In de Ardennen vind je een park gebouwd op een heuvelflank.

In Nederland vind je slechts twee parken van Sunparks: eentje in Nederlands Limburg en eentje in de Noord-Hollandse badplaats Zandvoort. Ook in Duitsland zijn er slechts 2 parken te vinden, namelijk in Sunparks Eifel en Sunparks Nordseeküste in Noord-Duitsland. Een derde park, Sunparks Bostalsee, wordt momenteel gebouwd en is te bezoeken vanaf 2011.

Andere mogelijkheden tot uitbreiding zitten in de onderhandelingsfase. Concreet gaat het over een vijfde park in België, in de buurt van Bellewaerde en in Nederland en Duitsland.

Plaats een reactie