Vakantie bungalowpark

Vakantie vakantieparken

[sibling-pages]

Een vakantie in een bungalowpark of vakantiepark ziet er ongeveer zo uit: je huurt één of meerdere van de vakantiehuisjes bij de eigenaar van het park en geniet daar een week, midweek of weekend lang van de aangeboden faciliteiten. De bungalows bestaan veelal uit een woon- en tevens eet- en kookruimte en slaapkamers. De bungalows zijn allemaal uitgerust met een keuken en badkamer zodat op zichzelf kan geleefd worden. De vakantiehuisjes zijn echter niet bestemd voor permanente bewoning maar wel voor tijdelijk verblijf of vakantie.

De bungalows maken deel uit van een park dat veelal in de buurt ligt of ten midden van een recreatiepark. Bungalowparken vind je ook vaak aan zee of aan een meer, maar zeker niet in een druk gewoond gebied. Deze soort parken zijn veelal gesloten tijdens de wintermaanden, hoewel er ook uitzonderingen zijn.

Wanneer je met vrienden of familie een bungalow huurt in een bungalowpark dan is het gebruik van de voorzieningen ook inbegrepen in de prijs. Het gaan dan veelal om de volgende zaken, hoewel dit soms kan verschillen van park tot park: zwembad, bioscoop of filmzaal, bowlingbaan, tennisbanen, fitness, wellness, beautybehandelingen, weekprogramma’s en een speelpleintje voor kinderen. Verder vind je er ook een supermarkt, een restaurant met bar en vaak zelfs een kerk.

Voor kinderen is een bungalowpark ideaal. Ze kunnen klimmen in bomen, ravotten bij een meertje, spelen met andere kinderen en dit allemaal zonder dat ouders voortdurend moeten opletten. Als er auto’s worden toegestaan mogen die niet sneller dan 20 kilometer per uur rijden. En vaak is er zelfs georganiseerde kinderanimatie.

In België en Nederland zijn een aantal parken nog eigendom van particulieren, anderen behoren tot grotere ketens. Grote namen zijn Center Parcs en Sunparks – die onderdeel zijn van Pierre & Vacances, Landal Green Parks, Roompot Holidays, Happy Home Vakantiehuizen, Hogenboom Vakantieparken, Perfectvilla Vakantiehuizen, Out! Vakantiehuizen, RCN enzovoort.

Plaats een reactie