Vakantiepark Duitsland

Vakantie vakantieparken

[sibling-pages]

Duitsland is niet alleen een zwaargewicht inzake economie in Europa, maar ook één van de leiders inzake vakantiebesteding. Met ongeveer 100 grote parken trekken ze jaarlijks samen 50 miljoen mensen aan. Elk bondsland heeft wel een topper, of het nu in het uiterste noorden is waar je het Heide Park, het Hansa Park of Hagenbecks vindt of in het zuiden met zijn Europa park, Freizeitland Geiselwind of Legoland is. Overal vind je wel pretparken waar je jouw dag doorbrengen kunt.

Duitsland is dan ook een land van variatie. Het beschikt over aantrekkelijk steden met elk hun eigen charme. Denk maar aan de hoofdstad Berlin of Hambrug, Frankfurt, Dresden, Bonn of Keulen. Populaire vakantiebestemmingen, vooral door het wondermooie landschap, zijn de Eifel, Moezel en de Rijnvlaktes. Maar ook Harz en het Zwarte Woud spreken tot de verbeelding. In het noorden pronkt het zelfs nog met een grote kusstrook.

Het is dan ook geen wonder dat de grote Nederlandse concerns ook in Duitsland hun tenten hebben opgeslagen. Je vindt er het Hogenboomse vakantiepark Kronenburger See in de Eiffel, Roompot bezit vier parken in Duistland: eentje in de Bodenseeregio met de naam Lindenberg, eentje in Beieren, eentje aan de berghelling van Oberhambach en tenslotte een golfresort in het Moezelgebied. CenterParcs bouwde een vakantiepark in de buurt van Hamburg dat grenst aan het natuurgebied Lüneberger Heide, en is eigenaar van het park Hochsauerland dat in de buurt van Winterberg ligt. In de winter kun je er dus skiën, snowboarden en rodelen; in de zomer mountainbiken en hiken. Andere parken zijn in handen van Landan Greenparks. Maar liefst zeven vakantieparken bouwden ze in geheel Duitsland en elk hebben ze een eigen decor. Het park Sonnenberg bijvoorbeeld ligt in een wijndorpje aan de Moezel, Travemünde aan het schiereiland Priwall en het park Dwergter Sand ten midden van het hoogveengebied van het Thülsfelder Talsperre stuwmeer.

Plaats een reactie