Vakantiepark Kronenburger See

Vakantie vakantieparken

[sibling-pages]

Het vakantiepark Hogenboom met de naam ´Kronenburger See´ligt in het wondermooie natuurpark Nordeifel op het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland. Het park ligt op de zonnezijde van de heuvels aldaar en wordt omgeven door naald- en loofbomen. Bijna alle vrijstaande bungalows die op verschillende plateau´s gebouwd zijn, bieden een mooi uitzicht op het variatierijke landschap en het pittoreske bergdorp Kronenburg met zijn middeleeuwse ruïne. Het park Kronenburger See, genoemd naar het stuwmeer in de buurt, beschikt over diverse ontspannings- en sportmogelijkheden waarbij natuurlijk het water centraal staan. Hengelen, zwemmen en luieren bij het water, alles kan in dit vakantiepark Kronenburger See.

Ook mountainbikers en wandelaars zullen er aan hun trekken komen. Het wondermooie en bijna ongerepte natuurgebied in de buurt van Kronenburg zal elkeen verrassen. Ook een tocht met de auto of motor over de landelijke idyllische paden en dorpjes, is zeker aan te raden. De geologische bezienswaardigheden, zoals grotten en vulkanen, en de interessante burchten in het Eifel- en Moezelgebied mag je zeker niet missen.

In het mooie Bad-Münstereifel, een pittoresk gerestaureerd middeleeuws stadje met zijn gildehuizen, tref je nog een volledig onbeschadigde stadsmuur aan met 4 grote torens en een burcht. Ook in de winter heeft deze buurt veel te bieden. Als er genoeg sneeuw ligt, kun je op nauwelijks 15 kilometer van het vakantiepark Kronenburger See de latten aanbinden en skiën, rodelen of langlaufen. Tijdens de adventsweken kun je er uren struinen op de kerstmarkten in de nabijgelegen dorpjes of neem gewoon de trein naar Keulen, steden die slechts op een boogscheut weg zijn.

Plaats een reactie