Can Vent Boutique Hotel – Spanje

848.00

Gezellig gelegen in het oude centrum van Alcúdia

 

Can Vent Boutique Hotel, een echt juweeltje

Wát een verrassing! In een van de smalle straatjes, achter een oude gevel k…

Artikelnummer: 2869 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Gezellig gelegen in het oude centrum van Alcúdia

 

Can Vent Boutique Hotel, een echt juweeltje

Wát een verrassing! In een van de smalle straatjes, achter een oude gevel kom je ineens in de frisse, moderne, bijna minimalistisch ingerichte wereld van Can Vent Boutique Hotel. Ondanks de tegenstelling is de binnenhuisarchitect die dit heeft ingericht er in geslaagd, om binnen en buiten in perfecte harmonie te laten zijn. Ik vind het een prestatie. En je kamer? Heeft een prima 2-persoonsbed en een jacuzzi.

 

Alcúdia

Alcúdia is de oudste stad van Mallorca. Van weleer is er nog een deel van de toenmalige stadsmuren, die de oude binnenstad bijna geheel ommuren. Can Vent Boutique Hotel ligt binnen die stadsmuren. Neem vooral de tijd om dit deel van Alcúdia op je gemak te bekijken, want het ziet er nog altijd prachtig uit. Van dergelijke omgevingen gaat altijd een soort van warmte en rust uit, vind ik. Zeker als ze ook nog autoluw zijn, zoals hier. Ik probeer er dan altijd wel zo vroeg mogelijk rond te lopen, als het nog niet zo warm is en alle andere toeristen nog liggen uit te slapen. Net buiten dit centrum vind je behalve de moderne wereld ook de resten van de historische stad Pollentia. Er worden nog steeds opgravingen gedaan die zeer regelmatig mooie vondsten opleveren. 

 

Lekker erop uit

Genoeg te zien op Mallorca. Om maar iets te noemen: Hoog in de bergen is een oase van rust midden in het heilige woud van Lluc (33 km van Can Vent Boutique Hotel). Hier is het eerste en dus oudste klooster van Mallorca (13e eeuw). Een van de belangrijkste onderdelen van Lluc is de koorschool, die ook al sinds de 13e eeuw bestaat. Hopelijk ben je hier op een moment dat ze repeteren of een van de diensten opluisteren, want het geluid van die gouden stemmen zal je bezoek aan het Klooster van Lluc extra fijn maken. Er is behalve het klooster ook nog de kerk en de botanische tuin te bezichtigen. Bij het kloostercomplex is een restaurant waar je van een simpele boterham tot een uitgebreide maaltijd kunt bestellen.

 

2-persoonskamer met jacuzzi (1 of 2 personen)

2-persoonsbed

Airco

Wifi

Flatscreen tv

Minibar

Safe

Badkamer met Jacuzzi en toilet, haardroger en toiletartikelen 

 

Faciliteiten

Restaurant

Fitness ruimte

Gratis parkeergelegenheid in de buurt

 

Vanaf 1 mei 2018 dien je op Mallorca toeristenbelasting te betalen. De hoogte hangt af van de accommodatie klassificatie. Voor deze accommodatie geldt een tarief van ?2,20 per persoon per dag voor de eerste 9 dagen. Daarna betaal je de helft. Voor kinderen jonger dan 16 jaar hoeft geen toeristenbelasting betaald te worden. De belasting dient ter plekke aan de accommodatie betaald te worden.

 

Ook naar Can Vent Boutique Hotel? Karin regelt het graag voor je. 

 

Extra informatie

Aantal dagen