Fly en Drive Toscane: Cultuur en Gastronomie – Italië

848.00

Toscane en gastronomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn weinig plekken waar je zo heerlijk kunt eten en genieten van de heerlijke lokale wijnen.

 

Tijdens deze prachtige fly &…

Artikelnummer: 2566 Categorie: Tag:

Beschrijving

Toscane en gastronomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn weinig plekken waar je zo heerlijk kunt eten en genieten van de heerlijke lokale wijnen.

 

Tijdens deze prachtige fly & drive bezoek je wijnkelders en boerderijen, proef je wijn, kaas en salami en volg je kooklessen, waarbij je de geheimen van de Toscaanse keuken leert kennen.

 

Combineer dit met een bezoek aan alle culturele toppers van Toscane en je hebt een fantastische rondreis!

 

Niet over nadenken. Doen!

 

Je verblijft in 3-sterren hotels of in agriturismo?s, inclusief ontbijt.

 

Programma

 

Dag 1

Pisa en Montecarlo

Vlucht van Amsterdam naar Pisa. Hier ontvang je de auto en kun je de stad bezoeken, afhankelijk van de aankomsttijd. Het prachtige ?Piazza dei Miracoli?, met de dom en de fameuze toren is een heerlijke plek om te zijn. Ga lekker wat eten, of geniet van je eerste dag, languit in het gras.

Daarna rijd je door naar Montecarlo, een prachtig middeleeuws stadje, gelegen op een heuvel, midden in een D.O.C. wijnregio. Het stadje is niet groot, maar wel heel gezellig. Er zijn voldoende restaurants en terrasjes. Je overnacht vlakbij Montecarlo. 

 

Dag 2

Lucca

Na het ontbijt rijd je op je gemak naar Lucca. Het centrum, binnen de oude stadsmuren is schitterend en al eeuwen onveranderd. Je waant je in vroeger tijden. De stad wordt wel ?la città delle cento chiese? genoemd, vanwege de vele kerken. Ze allemaal bezoeken is een beetje veel van het goede, maar als ik een suggestie mag doen: San Michele in Foro, op het centrale Piazza San Michele is zeer de moeite waard.

Maak ook een wandeling over de oude stadsmuren, je kunt helemaal rondlopen. 

Voordat je uit Lucca richting San Gimignano vertrekt is er nog een wijnproeverij (van april t/m oktober).

Je overnacht in of vlakbij San Gimignano.

Reisafstand: 150 km.

 

Dag 3
San Gimignano
Geen haast, je hoeft vandaag niet of nauwelijks te rijden.
Eerst rustig wakker worden en ontbijten, daarna rijd of wandel je naar San Gimignano.
San Gimignano, met het middeleeuwse centrum met de 14 torens, behoeft geen introductie, de stad staat al jaren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Loop op je gemak door de kleine straatjes, pak een terrasje of bezoek de Basilica Santa Maria Assunta.
Aan het einde van de middag ga je naar een borgo, waar je kookles krijgt en een inkijkje in de geheimen van de Toscaanse keuken. Tijdens een gezellig diner mag je vervolgens je eigen creaties opeten.
Je overnacht in of vlakbij San Gimignano.

 

Dag 4

Monteriggioni en Siena

In de ochtend rijd je naar Monteriggioni, een van de best bewaarde vestingstadjes in Italië. Een 600 meter lange muur omringt het kleine oude centrum.

Vervolgens ga je verder naar Siena. Voordat je de stad ingaat, ga je eerst een aantal typisch Italiaanse cakes en koekjes proeven, die hier vooral met kerst worden gegeten: panettone, panforte, ricciarelli, cavallucci?..

Daarna is er voldoende tijd om het schitterende Siena te gaan bekijken, met de nauwe straatjes en het mooie Piazza del Campo, met de bekende, 88 meter hoge Torre del Mangia. Ik zou zo veel mogelijk tijd nemen en lekker in Siena blijven eten.

Je overnacht in of vlakbij San Gimignano.

Reisafstand: 85 km.

 

Dag 5

Montalcino en Montepulciano

Vanochtend bereik je na een ontspannen rit het middeleeuwse Montalcino. Hoog op een heuvel gelegen, heb je van hier uit een prachtig uitzicht op het Toscaanse landschap, zover het oog reikt: landbouwgebieden, heuvels, maar vooral wijnranken. In Montalcino wordt de fameuze Brunello di Montalcino geproduceerd, een heerlijke en ook kostbare rode wijn. Voor het mooiste uitzicht rijd je naar de ?Chiesa della Madonna del Soccorso, voor een cappuccino plof je neer op een van de terrasjes in het oude centrum.

?s Middags bereik je na een heerlijk ?Toscaans? ritje van drie kwartier Montepulciano, nog zo?n juweeltje. Kleine straatjes, leuke winkeltjes, heerlijke sfeer. Hier wordt de Vino Nobile di Montepulciano, geproduceerd, ook een topklasse wijn. Hier bezoek je wijnkelders en word je door het productieproces geleid, uiteraard gevolgd door een wijnproeverij.

Je overnacht in of vlakbij Montepulciano.

Reisafstand: 125 km.

 

Dag 6

Pienza en Florence

Eerst lekker ontbijten, dan een ritje van een minuut of twintig naar Pienza. Wat is Toscane toch prachtig!

Paus Pius II wilde van zijn geboorteplaats de perfecte renaissance-stad maken, en dat is hem goed gelukt: paleizen, kerken en een dom rond een mooi plein. Maar behalve dat is Pienza de stad van de pecarino, de schapenkaas: groot, klein, hard, zacht, jong, oud.? je struikelt er bijna over en je ruikt het trouwens ook!

Je bezoekt een traditionele boerderij vlak buiten Pienza, waar de kaas gemaakt wordt. Na de rondleiding kun je de kaas (en de heerlijke salami) zelf proeven (van april t/m oktober).

Hierna rijd je naar Florence. ?s Avonds loop je nog even de stad in om iets te gaan eten, of om op een terrasje de wereld aan je voorbij te zien gaan.

Je overnacht in Florence.

Reisafstand: 140 km.

 

Dag 7

Florence

Wat moet ik hiervan zeggen? Een dag is eigenlijk te kort om alles te kunnen zien, maar wel lang genoeg om veel te kunnen zien en een mooi beeld te krijgen van deze schitterende stad: de Dom, het Palazzo Vecchio, de basiliek Santa Croce, Ponte Vecchio, de straatjes, de pleinen? niet te laat opstaan dus.

Het centrum is overigens niet zo groot, dus je kunt alles gemakkelijk lopend doen.

?s Avonds geniet je van een typisch Toscaans diner in een restaurant in de stad.

Je overnacht in Florence.

 

Dag 8

Vertrek naar de luchthaven of naar een andere accommodatie voor een verlenging van je vakantie.

Reisafstand: 85 km.

 

Het kan voorkomen dat er wijzigingen zijn, wanneer er een of meerdere hotels vol zijn. In deze gevallen krijg je altijd een gelijkwaardig alternatief. 

 

Inbegrepen:

retourvlucht

autohuur

7 overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijt inclusief

wijnproeverij in Lucca (van april t/m oktober)

kooklessen, inclusief diner, water en wijn in een borgo in San Gimignano

cake- en koekjesproeverij in Siena

bezoek aan wijnkelders en wijnproeverij in Montepulciano

bezoek aan een traditionele kaasboerderij, met kaas- en salamiproeverij in Pienza (van april t/m oktober)

typisch Toscaans diner in een restaurant in Florence, inclusief water en wijn

 

Niet inbegrepen:

overige maaltijden en drankjes

entreegelden

parkeergelden. 

toeristenbelasting: ca. ?1 – 3 per persoon per nacht, ter plaatse bij het hotel te voldoen.

 

Je kunt bij alle hotels onderweg goed parkeren, alleen in Florence is het iets moeilijker. Als je boft, kun je tegenover het hotel je auto neerzetten. Als er geen plek is, kun je de auto op het terrein van het hotel neerzetten. Kosten hiervoor zijn ongeveer ? 15,- per dag. 

 

Van november t/m maart kunnen de overnachtingen elders zijn:

Dag 1: Overnachting kan ook In Lucca zijn. In dat geval is de reisafstand 65 km.

Dag2: Overnachting kan ook In Tavernelle Val di Pesa zijn. In dat geval is de reisafstand 135 km.

Dag 3: Overnachting kan ook in Tavernelle Val di Pesa zijn. In dat geval is de reisafstand 65 km.

Dag 4: Overnachting is in of vlakbij Siena. Reisafstand: 50 km.

Dag 5: Overnachting is in of vlakbij Siena. Reisafstand: 125 km.

Dag 6: Overnachting is in Florence. Reisafstand: 180 km.

Dag 7: Overnachting is in Florence.

 

De 1-persoonskamer is op aanvraag.

 

Extra informatie

Aantal dagen