Hotel Sis Pins – Spanje

792.00

Een sfeervol hotel direct aan de baai van Pollença

 

De clou van het verhaal 

Agatha Christy zou ooit in Hotel Sis Pins hebben verbleven om daar in alle rust één v…

Artikelnummer: 2871 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Een sfeervol hotel direct aan de baai van Pollença

 

De clou van het verhaal 

Agatha Christy zou ooit in Hotel Sis Pins hebben verbleven om daar in alle rust één van haar boeken te schrijven. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Het is een inspirerende plek. Ik stel me zo voor dat zij, mijmerend over een verhaallijn, luisterend naar het kabbelen van het water en starend naar het levende schilderij, gevormd door een baai met bootjes en het licht spelend met het water, er goede ideeën voor kreeg. Natuurlijk is dat al een hele poos geleden, maar eigenlijk lijkt het erop dat er niet zo heel veel veranderd is. Het geheel ademt een charmante 50-jaren grandeur uit, een gevoel dat je zeker krijgt als je het Cappuccino Grand Cafe van Hotel Sis Pins binnenstapt om daar in stijl een heerlijke koffie of een complete maaltijd te gebruiken. Als Hotel Sis Pins een boek van Agatha Christy zou zijn, wist ik al op de eerste bladzijde wat de clou ervan was: Dat dit een van de beste vakantiespots in de verre omgeving moet zijn. 

 

Bedrijvig Port de Pollença

Port de Pollença is een bedrijvig stadje met een mooie baai en dito strand. Je kunt er op allerlei manieren actief zijn, mocht je dat willen. Je kunt hier heerlijk snorkelen, paardrijden, duiken of fietsen. Ook zou je een mooie wandeling kunnen maken naar Val de Boquer. Een wandeling die je langs grillige rotspartijen en mooie uitzichten voert, totdat je uiteindelijk bij het zeegrasgroene water van de baai aankomt. Wat meer landinwaarts vanaf Port de Pollença is het bergdorp Pollença. Pollença ontstond in de 13e eeuw en het idee was dat het Mallorca door de strategische ligging tegen piraten zou beschermen. Uit die tijd dateren veel van de schaduwrijke oude straatjes. Ook is hier de El Calvario kapel, waar voor elke dag van het jaar één traptrede naar voert.

 

Nóg zo?n mooie plek

Hoog in de bergen is een oase van rust (mits je er heel vroeg of juist laat in de middag bent), midden in het heilige woud van Lluc (27 km). Hier is het eerste en dus oudste klooster van Mallorca (13e eeuw). Een van de belangrijkste onderdelen van Lluc is de koorschool, die ook al sinds de 13e eeuw bestaat. Hopelijk ben je hier op een moment dat ze repeteren of een van de diensten opluisteren, want dat zal je bezoek aan het Klooster van Lluc extra mooi maken. Er is behalve het klooster ook nog de kerk en de botanische tuin te bezichtigen. Bij het kloostercomplex is een restaurant waar je van een simpele boterham tot een uitgebreide maaltijd kunt bestellen. 

 

1-persoonskamer 

1-persoonsbed

Badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger

Airco/verwarming

Koffie/thee voorzieningen/ Waterkoker

Koelkastje 

Safe 

Satelliet tv

Wifi

 

2-persoonskamer standaard (2 of 3 personen)

Als de 1-persoonskamer maar dan met 2 x 1-persoonsbed 

Met balkon

 

2-persoonskamer zeezicht (2 of 3 personen)

Als de 2-persoonskamer, maar dan met zeezicht 

Met of zonder terras/balkon

 

Faciliteiten 

Café/bar

Eigen terras op het strand 

Lift

24-uurs receptie

 

Vanaf 1 mei 2018 dien je op Mallorca toeristenbelasting te betalen. De hoogte hangt af van de accommodatie klassificatie. Voor deze accommodatie geldt een tarief van ?2,20 per persoon per dag voor de eerste 9 dagen. Daarna betaal je de helft. Voor kinderen jonger dan 16 jaar hoeft geen toeristenbelasting betaald te worden. De belasting dient ter plekke aan de accommodatie betaald te worden.

Ook naar Hotel Sis Pins? Karin regelt het graag voor je. 

 

Extra informatie

Aantal dagen