Riverside Garden – Cyprus

469.00

Zonvakantie Cyprus – Riverside Garden ****

Cyprus is ook in 2018 uw top zonvakantie bestemming! Dit prachtige eiland in het oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee biedt een schat …

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Zonvakantie Cyprus – Riverside Garden ****

Cyprus is ook in 2018 uw top zonvakantie bestemming! Dit prachtige eiland in het oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee biedt een schat aan culturele hoogtepunten, ontelbare uitgestrekte witte stranden en natuurlijk een heerlijk klimaat. Brengt u vooral ook eens een bezoek aan de stad Kyrenia (op ca. 8 km van uw accomodatie). Wandel vanuit het historische centrum door smalle, knusse straatjes met talloze restaurants, terrasjes en winkeltjes naar de oude idylische haven. Strijk hier eens neer op een gezellig terras en geniet van een schiiterend uitzicht op vele jachten en vissersbootjes. Cultuurliefhebbers kunnen in Kyrenia hun hart ophalen met een bezoek aan het kasteel van Kyrenia, het Scheepswrakken Museum, de abdij van Bellepais en het St. Hilarion Kasteel waarvan wordt gezegd dat de inspiratie is geweest voor Sneeuwwitje en het Walt Disney's Kasteel.

 

Doordat het toerisme op het noordelijk deel van het eiland kleinschalig is gebleven, is dit deel van Cyprus grotendeels ongerept gebleven en kunt u hier nog genieten van afgelegen baaien en de mooiste stranden. Het aangename klimaat maakt Cyprus niet alleen een uitstekende bestemming voor een zonvakantie maar zorgt ook voor een rijke variatie aan bloemen en planten die u het hele jaar laten genieten van de prachtige kleuren. Bezoekt u het eiland in augustus of september? Ga dan zeker langs Alagadi Beach, ook wel Turtle Beach genoemd. Jaar na jaar vinden meer dan 100 zeeschildpadden hier hun vaste plek terug om eieren te leggen. In augustus en september komen ze uit en is het een waar wonder om kleine schildpadjes naar zee te zien kruipen.

 

 

 

Extra informatie

Aantal dagen