Rodi Villa – Griekenland

544.00

Proef het echte Griekse dorpsleven van Molivos is dit dorpshuis in authentiek Griekse stijl 

 

Schilderachtig Molivos 

Deze plek is vooral geschikt voor de vakantieganger, die tij…

Artikelnummer: 2813 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Proef het echte Griekse dorpsleven van Molivos is dit dorpshuis in authentiek Griekse stijl 

 

Schilderachtig Molivos 

Deze plek is vooral geschikt voor de vakantieganger, die tijdens zijn vakantie zoveel mogelijk van de cultuur en de gewoontes van zijn vakantieland wil meepikken. Is dat je plan, dan zou ik geen betere plek weten dan Rodi Villa in Molivos. Dit dorpshuis  ligt aan de rand van het dorp Molivos, wat één van de leukste en meest schilderachtige plaatsjes op Lesbos is. Het dorp is tegen een heuvel gebouwd, wat voor Villa Rodi betekent dat je vanaf het balkon of je terras een schitterend uitzicht hebt op de omgeving. Het interieur van Villa Rodi is zoveel mogelijk authentiek gehouden, maar is tegelijkertijd ook aangepast aan de eisen van deze tijd. Alles ziet er even keurig en gezellig uit: De kitchenette met de eethoek en het zitje, de opkamer waar je bed staat en het balkon met de openslaande deuren. Waar dan toch die cultuur en gewoontes van dit land inzitten, dat ga ik je nu vertellen. 

 

Vriendelijk, gastvrij en behulpzaam 

Molivos is een heel oud dorp met traditionele huisjes, een eeuwenoude burcht, een gezellig haventje en op en neer keiensteegjes. Eigenlijk te smal voor auto?s, al proberen sommigen het toch. Om iets te vervoeren geven de meeste dorpsbewoners overigens nog altijd de voorkeur aan hun ezels. De dorpsbewoners zijn hun oude gewoonten en tradities niet vergeten door het opkomende toerisme. Ze zijn vriendelijk, gastvrij en behulpzaam als altijd. Als je in Rodi Villa verblijft maak je deel uit van dat dagelijkse leven van de dorpsbewoners. In de smalle steegjes word je door iedereen vriendelijk begroet. Na een dag herkennen ze je al als je, net als hen, ?s ochtends een vers broodje haalt bij de warme bakker. En als dan op de vroege zondagmorgen terwijl de eerste zonnestralen over de heuvels piepen, het zachte byzantijnse gezang vanuit de kerk tot op je balkonnetje te horen is, in die mooie, oude omgeving, dat is dan toch het ultieme vakantiegevoel. Daarom juist opent gastheer Achilleas de deuren van zijn huis, om zijn gasten tijdens hun vakantie het echte Griekse dorpsleven te laten ervaren.

 

De hete bronnen van Efatou

Je gaat vast een keer eten in het gezellige haventje van Molivos, of naar het strand. Wat je ook een keer zou kunnen gaan doen is naar de hete bronnen van Eftalou. Als je Molivos uitrijdt, richting het oosten, vind je praktisch óp het strand, daar waar de zandweg vanaf Molivos begint, de hete bronnen van Eftalou. Je kunt er terecht tussen 15 juni en 15 november. Kies je een privé bad of vind je het gezelliger samen met een boel anderen? De gemiddelde temperatuur van het water is 46 graden. Het water is licht radioactief. Een grapje hier is dat je er niet te vaak in moet gaan omdat je anders wel eens zelf licht zou kunnen gaan geven. Maar desalniettemin, baden in dit water schijnt heilzaam te zijn. Grieken met reuma of galstenen zweren er al eeuwen bij. Ook een zeer interessant uitje is naar het versteende woud van Sigri. Het is niet echt een woud meer, maar boomstammen die om de één of andere reden versteend zijn. Er is een museum bij, waar je alles over de oorzaak hiervan te weten kunt komen. 

 

Vakantiehuis (2 ? 3 personen)

Badkamer met douche, toilet en haardroger

Kitchenette met koelkast, 4 elektrische kookplaten en oven, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker

Woonruimte met zitje en een sofabed

Airco

TV

Wifi

Slaapkamer met tweepersoons bed

Balkon met zitje

 

Faciliteiten:

Tuin

Buitenterras met zitje

Schoonmaak en linnenwissel 3x /week

Parkeergelegenheid op de openbare weg op 100 m

 

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland bij aankomst in de accommodatie een toeristenbelasting. Deze kosten zijn afhankelijk van het soort accommodatie en zullen tussen de 0,50 cent en 3 euro per studio/appartement/hotelkamer/vakantiehuis per nacht bedragen.

?

Ook naar Rodi Villa? Karin verzorgt het graag voor je. 

Extra informatie

Aantal dagen