St. Patrick?s Hotel – Malta

542.00

Fijn hotel direct aan zee

 

In de mooie baai van Xlendi

St. Patrick?s Hotel ligt nog geen 3 km van de hoofdstad van Gozo, Victoria, in een mooie baai in het leuke plaatsje Xlendi aan de zui…

Artikelnummer: 2909 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Fijn hotel direct aan zee

 

In de mooie baai van Xlendi

St. Patrick?s Hotel ligt nog geen 3 km van de hoofdstad van Gozo, Victoria, in een mooie baai in het leuke plaatsje Xlendi aan de zuidoostkust. Er is een restaurant met een buitenterras direct aan zee. Op het dak is een klein zwembad gebouwd, met daarnaast een jacuzzi. Vandaar kijk je uit over de hele omgeving. Er zijn wat zitjes wat uitnodigt om bijvoorbeeld vandaar ook eens heerlijk van de zonsondergang te genieten. De kamers zijn ruim, comfortabel en hebben een gezellige uitstraling. Er zijn er in totaal 64 ? 25 met zicht op de vallei en de bergen rondom, 20 met zeezicht en 19 met zicht op de charmante binnenplaats van het hotel. 

 

Leuk Xlendi

Xlendi is een leuk plaatsje. Het is gebouwd tussen twee kliffen aan een natuurlijke baai. De sfeer is er vriendelijk en gemoedelijk. Er zijn wat restaurants en winkeltjes. Regelmatige aanvallen van piraten in het verre verleden noodzaakten de toenmalige leiders (1650) om maatregelen te nemen. Ze bouwden een toren met daarop wat kanonnen aan de zuidzijde van de baai. Hij staat er nog steeds ? in goede staat zelfs – en je kunt er naar toe wandelen. In Xlendi zijn diverse watersporten mogelijk. Je kunt er allerlei vaartuigen huren, een vistrip boeken en uiteraard zwemmen in de baai. 

 

Fijn klimaat 

Gozo heeft een heerlijk klimaat. Met temperaturen van gemiddeld 19 graden in april, de piek van gemiddeld 30 graden in de zomer, tot gemiddeld 24 in oktober, is de kans dat je heerlijk weer treft, zelfs in het vroege voorjaar of in oktober erg groot. Ook de temperatuur van het zeewater is zelfs in november nog 20 graden. Er zijn genoeg bezienswaardigheden en activiteiten mogelijk op Gozo om je dagen er afwisselend door te brengen. Er zijn bijvoorbeeld nog aquaducten die de Britten in de eerste helft van de 19e eeuw er bouwden. Mooie grotten, een fort, kleine, oude dorpjes en uiteraard de Citadel, met haar prachtige barokke kathedraal in Victoria. Tussendoor een dagje strand behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Op Gozo kun je verder mooie wandelingen maken. Het landschap is er werkelijk prachtig. 

 

Standaard 2-persoonskamer (zicht op de binnenplaats)

2-persoonsbed

Badkamer met bad en/of douche, toilet, haardroger

Tv

Minibar

Bureau

Airco/verwarming 

Klein balkon 

Wifi (tegen toeslag)

 

 

2-persoonskamer met zicht op de vallei

 

2-persoonskamer met zeezicht

 

2-persoons suite met zicht op de vallei

 

2-persoons suite met zeezicht

Als de standaard 2-persoonskamer, maar met terras met zitje/ligbedjes en uitzicht op zee

 

Familiekamer (4 personen) 

2 x 2-persoonsslaapkamer 

Badkamer met 

 

Ter plaatse te voldoen

1. Toeristenbelasting (eco tax): ?,050 per persoon per nacht, met een maximum van ?5,-. Kinderen tot 18 jaar gratis. Deze kan nog wijzigen gedurende het seizoen.

 

 

Extra informatie

Aantal dagen