Stedentrip – Stedentrip Marrakech – Riads Special – Malta

399.00

Stedentrip Marrakech – Riads Special ***

Ontdek het fascinerende en sprookjesachtige Marrakech en verblijf in één van de bijzondere riads. Vanuit deze historische stadspaleisjes kunt u…

Artikelnummer: MRRIDB Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Stedentrip Marrakech – Riads Special ***

Ontdek het fascinerende en sprookjesachtige Marrakech en verblijf in één van de bijzondere riads. Vanuit deze historische stadspaleisjes kunt u optimaal genieten van een prachtige stedentrip in Marokkaanse sferen. Twijfel niet en maak nu kennis met één van de vier koningssteden van Marokko: Marrakech.

Een riad is een groot, traditioneel huis waarin vroeger de welgestelden van de stad woonden. Riads beschikken over comfortabele kamers met tenminste douche en toilet en de kamers liggen rond een binnenplaats. De kamers hebben grote ramen en vaak originele details als houten balken. De binnenplaatsjes hebben vaak een fontein en zijn gedecoreerd met tegeltjes. Op de begane grond is een grote salon waar de gasten werden ontvangen.

Veel van de riads zijn in de jaren 90 van de vorige eeuw opgekocht en gerenoveerd. De meesten stonden al enige tijd leeg. Nu zijn het sfeervolle paleisjes. Bij aankomst op de luchthaven  hoort u in welke riad u verblijft.

De riads liggen in de medina, het eeuwenoude centrum van Marrakech, op loopafstand van het wereldberoemde Djemaa el Fna-plein met zijn tientallen eetstalletjes, musici, slangenbezweerders, verhalenvertellers, waarzeggers en acrobaten.. Breng ook zeker een bezoek aan andere highlights van de stad, zoals de Saädische Graftombes waar de lichamen van een zestigtal Saädiers zijn begraven, het prachtige Bahia Paleis uit 1180 en de omliggende soeks. 

 

Extra informatie

Aantal dagen