Zonvakantie – Diplomat Hotel – Macedonie

229.00

Zonvakantie Ohrid – Diplomat Hotel ***

Vakantieplaats Ohrid ligt hoog op de oever van het Meer van Ohrid in het zuidwesten van Macedonië. De stad is een van de oudste Europese nederzettingen en…

Artikelnummer: MAOHDIP Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Zonvakantie Ohrid – Diplomat Hotel ***

Vakantieplaats Ohrid ligt hoog op de oever van het Meer van Ohrid in het zuidwesten van Macedonië. De stad is een van de oudste Europese nederzettingen en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de oudheid werd Ohrid Lychnidos genoemd, wat ?stad van het licht? betekent en verwijst naar het kristalheldere water van het gelijknamige meer.

 

De historische binnenstad van Ohrid is met z?n kleurrijke architectuur, oude huizen en eeuwenoude monumenten een lust voor het oog. Ontdek kleine kerken en kloosters, rijk versierd met indrukwekkende iconen en oude fresco?s. Tegenwoordig is Ohrid het levendige en gezellige toeristische centrum van Macedonië, samen met de badplaatsen Struga en het rustieke plaatsje Pestani, dat vlakbij het bekende St. Naum klooster ligt. Alle badplaatsen aan het meer zijn ware trekpleisters voor watersporters, duikers en zonliefhebbers.

 

 

 

Extra informatie

Aantal dagen