Vakantie aan zee

Vakantie aan het water, vakantie aan zee… het klinkt wel hetzelfde, het is toch net iets anders. Velen denken aan water en/of zee aan een strandvakantie waarbij elkeen zijn bezigheid zoekt: urenlang wandelen langs de waterlijn of joggend genieten, de zeilen hijsen op ene zeilboot of mosselen zoeken,… In elk geval is het de jodiumrijke lucht en de atmosfeer bij het water die elke reiziger aldaar ontspant. Ook tijdens de winter, bij veel wind, wordt het water, de zee bij velen hoogaangeschreven omdat het strand dan leeg is, men helemaal uitwaait en nadien het eten bijzonder lekker smaakt.

Vakantie aan het water of aan zee, kun je overal genieten zodra er ergens een beetje water in de buurt is. Maar soms wil men net iets meer en zo´n vakantie verbinden met andere vakantiefacetten.

Liefhebbers van snorkelen en duiken zoeken hun schatten in het water misschien wel in de Rode Zee of aan de kusten van Kroatië, terwijl geïnteresseerden in Griekse cultuur beter naar de Griekse eilanden trekken. De stad Bodrum, het Saint-Tropez van Turkije, is zeer bekend bij badgasten die graag feesten in de disco´s tot de vroege uurtjes. Mensen die graag wandelen in de bergen, kunnen zee en bergen combineren op ´La Isla Bonita´, beter bekend als het Spaanse eiland La Palma. In de buurt van de Straat van Gibraltar kun je walvissen en dolfijnen observeren en voor wie het strand iets exotischer mag zijn, reist het best naar het Caraibische gebied en laat zich betoveren door de parelwitte stranden. Sinds koning Olaf Kyrre in het jaar 1070 met zijn vikingschepen in de baai Vågen aanlegde en daar de hoofdstad van Noorwegen, Bergen, stichtte, trekt deze stad zeer veel toeristen aan.

En moe maar voldaan na een dagje aan zee smaakt het eten beter, zeiden we al. Doe je dan ook ´s avonds te goed aan de vele visgerechten om weer op krachten te komen.