Vakantie Marokko

[child-pages]

Het Noord-Afrikaanse land Marokko is enkel door de Straat van Gibraltar van Europa afgesneden. En zo lijkt de bijzondere oriëntaalse wereld dan ook niet zo veraf.

Marokko, dat is de bergachtige kustlijn met idyllische baaien aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, tochten door de Sahara en haar Oasen en skiën in het Atlasgebergte.

De kustlijn aan de Atlantische Oceaan is zeer geliefd bij toeristen. Lange zandstranden en witte havensteden maken het er zo beliefd. Topper daar is Agadir. Daar vind je de grote hotels en vele verkopers met hun waren. Van Agadir kom je ook makkelijk naar Marrakesh of het Atlasgebergte.

Ook Casablanca ligt aan de Atlantische Oceaan. Ze is de grootste stad in Marokko en werd vooral bekend door de gelijknamige film uit 1942, hoewel die niet hier gefilmd werd. In Casablanca kun je de Hassan II Moskee bewonderen, die tevens de tweede grootste is ter wereld. De minaret is met zijn 210 meter de hoogste op de wereld.

Een bezoek aan de vier Koningssteden loont zich altijd. Rabat, Meknes, Fez en Marrakech verrassen elke bezoeker door hun talloze paleizen, mooie parken en tuinen, schitterende moskeeën en badhuizen.

Rabat is vandaag de dag de hoofdstad van Marokko en de koning heeft er dan ook zijn paleis. Het nationale museum is zeker een bezoekje waard, net als de vesting die net boven Rabat ligt. In een klein kasteeltje vind je een museum, een moskee en een prachtige Andalusische tuin.

Fes is het meest oriëntaals van alle Koningssteden en staat daardoor ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Bijzonder is de Andalusische Moskee en het Koninklijke paleis. De markt in Fes behoort tot de grootste ter wereld maar ook tot de meest onoverzichtelijke. Ook in Marrakech zie je overal moskeeën, paleizen en musea. Meknes ligt in het Atlasgebergte en wordt omgeven door een 16 kilometer lange stadsmuur.

Beslèma!

Plaats een reactie