Vakantie Nederland

[child-pages]

Welkom in het koninkrijk Nederland.
Weidse bonte velden, in zoveel verschillende kleuren, elk jaargetijde wisselend en afhankelijk van beplanting, bodemsoort. Het land bevindt zich voor 60% onder de zeespiegel en wordt door dijken overal beschermd. Kunstenaars en schilders toonden en tonen de bijzonderheden van dit land in hun werken. Ongeveer 470 inwoners per vierkante kilometer, dat is Nederland, zoals je het kent. Dat is Nederland tussen Noordzee, Duitsland en België.

Terwijl Nederland anders een eerder terughoudend land is, trekt het toch elk jaar vele miljoenen toeristen aan. Alleen al uit Duistland komt een derde van de vakantiegangers die de natuur willen genieten, de cultuur opsnuiven of de vele vrije tijdsparken te bezoeken, te voet, met de auto of per fiets.

Dat Nederland een monarchie is, stoort niemand. Het koningshuis in Nederland worden door de inwoners net zozeer geliefd als hun tulpenvelden of de windmolens in het westen van Nederland, Holland. Met een kustlijn van 800 kilometer in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland – en vergeet de Waddeneilanden niet – kan elkeen zijn stress vergeten en onderduiken in deze droomwereld. Ook grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn in deze buurt te vinden

Meer dan de helft van de bevolking woont in de zongenaamde Randstad waartoe de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Flevoland Utrecht, een groot deel van Noord-Brabant behoren. In de andere provincies zoals Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland is de drukte veel geringer.

Nederland heeft heel wat te bieden, en telkens iets nieuws. Er zijn de steeds terugkerende events, de vele watersportmogelijkheden aan de kusten, grote golfterreinen tussen de duinen, mooie en lange fiets- en wandelwegen alsook de mogelijkheid op welke manier dan ook te overnachten in Nederland. In de Randstad vind je vooral zeer luxueuze comfortabele hotels, vakantiehuisjes in de kleinere stadjes en aan het strand en campingplaatsen met zeer goede faciliteiten.

Plaats een reactie