Vakantie Brazilië

[child-pages]

Er zijn weinig andere landen die zo een aantrekkingskracht hebben als Brazilië, het land in Zuid-Amerika grenzend aan Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië, Uruguay en de Atlantische Oceaan. Velen denken immers aan het carnaval van Rio de Janeiro, de Copacabana. Maar het land Brazilië is eigenlijk vol tegenstellingen. Het is een van de mooiste plekken op aarde maar ook met hoge criminaliteit en armoede. Wie een reis naar Brazilië plant staan adembenemende landschappen te wachten, een overweldigende fauna en flora, vriendelijke mensen, vele bezienswaardigheden, natuurparken en regenwouden.

De ellenlange rivier, de Amazone, bepaalt in grote mate het landschap in Brazilië, toch in het noorden. In het zuiden is het vooral heuvelig en domineren gebergtes. Aan de Atlantische kust wonen de meeste Brazilianen. Ook vind je daar een mooiste stranden en aantrekkelijke steden voor een reis naar Brazilië. Indrukken verzamelen is dan ook de boodschap tijdens je vakantie in Brazilië.

Brazilië maakt zonder twijfel deel uit van de ‘Zonnestaten’, toch moet men hier ook met krachtige regenperiodes rekening houden en dan ook beter niet erheen reizen. Een reis naar het noorden van Brazilië kun je het beste maken van april tot december, naar het noordoosten trek je beter van juli tot maart. In Rio de Janeiro en Sao Paulo regent het van november tot april. Aan de kusten is het vaak het warmst en het meest vochtig. Het tropische klimaat zal je in vakantiestemming brengen in het noorden, noordoosten, oosten en zuidoosten.

Wie zijn tent opslaat aan de Copacabana, staat de wereldbekende suikerhut te wachten. Zon, strand, zee en een bont en heftig nachtleven lokken jaarlijks miljoenen mensen naar het Amazoneland met al zijn tegenstellingen en charme. Laat je vooral betoveren door de vele geheimen van de Amazone, bezoek de nationale parken en ontspan, relax en geniet aan de idyllische stranden van Brazilië.

Plaats een reactie