Vakantie Dubai

Heerlijke stranden met fijn zand, luxehotels eerste klasse, altijd zon en een ongelofelijk aanbod aan ontspanningsmogelijkheden, dat alles heb je nodig voor een geslaagde vakantie. In Dubai vind je dat alles. Of je nu lui in de zon liggen wil, een dag doorbrengen wil in een shoppingcenter of een jeepsafari wil maken door de woestijn en de oorsprong van de emiraten ontdekken, Dubai heeft voor elkeen iets. Eerste klasse restaurant bieden zowel internationale als Arabische keuken aan en zorgen er natuurlijk ook voor dat de Bourgondiërs onder ons niets tekort komen.

Om het echte, authentieke Dubai te proeven moet je beslist een bezoekje brengen aan Bastakiya. Hier kun je de Arabische levenswijze voelen en de gebruiken van de inwoners beleven. Het prachtige binnenplein met zijn oude huizen en klassieke windtorens geven een mooi beeld van hoe Dubai eens moet geweest zijn, voor de modernisering zijn intrede deed

Dubai behoort sinds 1971 tot de Verenigde Arabische Emiraten en is een bonte mix van verschillende culturen en nationaliteiten. Ongeveer 200 jaar terug werd de stad aan de oevers van de Creek opgericht door de familie Al Maktoum. Toen was het nog een vissersdorpje. De bewoners leefden van visvangst en botenbouw. Door aardolie te winnen sinds de jaren 60, ontwikkelde Dubai zich in een recordtempo tot het belangrijkste economische centrum in het Midden-Oosten. Momenteel wonen maar liefst 1 miljoen mensen in de megametropool in de Perzische Golf. De topper van de Emiraten voor toeristen blijft toch nog steeds de toenmalige zandstranden en het warme klimaat. Hiermee garandeert Dubai het hele jaar jouw droomvakantie.

Een mogelijke uitstap tijdens jouw vakantie in Dubai is misschien naar Abu Dhabi in het gelijknamige emiraat. Het is er een stuk minder druk maar het biedt mooie, stranden met fijn zand en is ook perfect geschikt voor families met kinderen.

Dubai is één van de zeven Emiraten, die de Verenigde Arabische Emiraten vormen die grenzen aan Oman en Saoedi-Arabië. De hoofdstad heet tevens Dubai. Door zijn ligging aan de Perzische Golf is het een ideale reisbestemming voor velen. Een lastminute-reis is pas sinds kort boekbaar en dit door de goedkopere vliegtuigmaatschappijen die ook naar de voorheer verre landen vliegen. Zo wordt het allemaal een beetje meer betaalbaar voor de toerist.

Een vakantie in Dubai is altijd een beetje avontuur. Het is een eerste klassenervaring want zoveel pracht en praal beleef je niet overal. Omdat de aardoliereserves van de Emiraten in de toekomst uitgeput zullen geraken, kwam men enkele jaren voorheen op het idee dat het toerisme misschien wel een nieuwe bron van inkomsten kan zijn. Zo werd het toerisme in Dubai een thema en werd er onnoemelijk veel geïnvesteerd om Dubai interessant te maken voor toeristen.

Omdat Dubai over een niet zo lange kustlijn beschikt, worden bijvoorbeeld nieuwe stranden gemaakt zoals The Palm of The World. Dat zijn reusachtige eilanden met bijna alleen strand en hotels en dergelijke. Maar het kan nog gekker. In Dubai vind je een reusachtige skihal, het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Dubai, het grootste shoppingscentrum ter wereld met 1200 winkels enzovoort. Wie weer iets ‘normalers’ wil zien, kan een bezoekje brengen aan de traditionele kruidenmarkten, de oude stad met al haar kleine winkeltjes of toch weer gek doen en de woestijn intrekken.

De vluchthaven zal in de toekomst een capaciteit hebben van 100 miljoen passagiers per jaar. Daardoor is het dan ook weer de grootste ter wereld. Dubai is nu al een belangrijke luchthaven voor het verkeer tussen Europa, Azië en Australië. Vele reizigers plannen daardoor een paar dagen in de fascinerende metropool Dubai. Daardoor kan Dubai op beide oren slapen: hun toekomst is verzekerd.