Vakantie Engeland

[child-pages]

Engeland is een deel van het koninkrijk Groot-Brittannië en palmt het volledige zuidelijke deel van het Britse eiland in. Het grenst zowel aan de Ierse Zee, Noordzee en het Noordzeekanaal. Wanneer je op reis wilt naar Engeland, heb je keuze uit 39 graafschappen die sinds de Middeleeuwen zelfstandig functioneren.

Typisch voor het groene vlakke landschap van Engeland zijn de moerassen, de wouden, zoals het bekende Sherwood Forest, groene heuvels en het Penninische gebergte. Eén van de mooiste nationale parken op het eiland is het ‘Lake District’. Naar het Zuidoosten moet je als je steden als Oxford, Canterbury, Isle of Manmet zijn middeleeuwse burchten en Dover met zijn hoge krijtrotsen wil gaan ontdekken. Het Zuidwesten trekt dan weer aan door zijn bijna subtropisch klimaat en het lieflijke landschap. In de graafschappen Cornwall en Devon kun je in meer dan 80 Engelse tuinen flaneren en de natuur genieten.

De hoofdstad van Engeland en Groot-Brittannië is Londen. Met meer dan 7 miljoen inwoners is het tevens de grootste stad van de eilandstaat. De multiculturele grootstad ligt in het zuidoosten van Engeland aan de Theems en thuishaven van de regering, internationaal verkeersknooppunt en woonplaats van de Koninklijke familie. Het financiële en economische hart Londen garandeert ook een eigen culturele geschiedenis. Het heeft alles in pacht om toeristen ervan te overtuigen dat het een internationale metropool is. Dat elke toerist die er kort of langer verblijft dit zal bevestigen wanneer je vertelt dat je een vakantie naar Engeland plant, is vanzelfsprekend. De talrijke bezienswaardigheden en bouwwerken, zoals de Tower, Buckingham Paleis en de St Pauls Kathedraal zijn indrukwekkend. Net als het nachtleven en de vele shoppingsmogelijkheden.

Andere grote steden in het noorden zijn Manchester en de havenstad Liverpool. In het zuiden vind je Bristol en Plymouth. Een van de belangrijkste en mysterieuste monumenten in de wereldgeschiedenis, Stonehenge, kun je een bezoek brengen in het graafschap Wiltshire.

Plaats een reactie