Vakantie Bulgarije

Tussen Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije en de kust van de Zwarte Zee, ligt Bulgarije, dat het oostelijke deel inpalmt van het Balkaneiland.
Hier staan je mooie warme zomers te wachten en ook zeer koude winters. Bulgarije is het hele jaar door ideaal voor vakantie. De vele nationale parken zijn een bezoek waard, vooral het nieuwste en grootste park, Strandscha. Dit park omvat een heel groot gebergte en is daardoor uniek in fauna en flora. Vooral de zeldzame trekvogels zijn een grote attractie. Op eigen houtje kun je er ook ellenlange wandelingen maken.

In Bulgarije vind je ook overal sporen van de geschiedenis terug. Kerken en kloosters, ruïnes en oude kastelen maar ook de oude rituelen, zoals de vuurdans, maken je reis naar Bulgarije uniek. Tot de belangrijkste toppers hoort zeker de Alexander Newski kathedraal in Sofia. Deze kathedraal symboliseert de onafhankelijkheid van Bulgarije en werd aan de Rus Newski opgedragen omdat Rusland Bulgarije tijdens de oorlog met het Osmaanse Rijk ondersteunde.

Ook vakantie aan de Zwarte Zee is natuurlijk niet te evenaren. Een geliefd oord is Nessebar waar je huizen vindt met houten façades uit de 13de eeuw. Of Goldstrand met het mooiste strand van Bulgarije. Maar ook rondreizen zijn de moeite waard. De hoofdstad Sofia pronkt met de Sofiakerk. Deze kathedraal uit de 6de eeuw heeft vele aanslagen doorstaan. Verder vind je er vele parken, een synagoge en een moskee.

Misschien eerder onbekend is de wintersportvakantie in Bulgarije. In skioorden als Borovez en Banski vind je meer dan 80 kilometer pistes en is er nog niet zo’n drukte als in de bekende skigebieden in Europa. Ook kun je er ’s nachts skiën en vind je er talloze après-ski bars. Inzake wintersport moet dit land zeker in het oog gehouden worden. Net zoals de Bulgaarse keuken overigens met zijn schapenkaas en melkproducten!