Vakantie Oostenrijk

[child-pages]

Oostenrijk ligt in Midden-Europa en wordt helemaal omgeven door vaste land. Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Italië sluiten het land helemaal in. Vooral bekend is Oostenrijk voor zijn bergen. De hoogste berg van Oostenrijk is de Großlockner met een hoogte van 3798 meter.

Dat er jaarlijkse een hele horde skifanaten naar Oostenrijk op skireis gaan is niet verwonderlijk. Oostenrijk telt maar liefst meer dan 600 wintersportoorden die zich verspreiden tussen Brand in het Westen en Semmering in het Oosten. Ook tijdens de zomer kun je in de Alpen heerlijk wandelen of naar het Burgenland trekken waar het eerder heuvelachtig is. Daar vind je ook de grootste steppezee in Midden-Europa, de Neusiedler See.

Oostenrijk heeft echter meer te bieden dan alleen zijn bergen, zoals de Tiroolse bergen en het Dachsteingebergte in Steiermark. Zo is het Salzkammergut, Karinthië met zijn vele meren, de bosrijke omgevingen in Steiermark en de Donau niet toevallig ook bekend bij liefhebbers van Oostenrijk.

De hoofdstad Wenen in het Oosten van het Oostenrijk was ooit de thuishaven van de Habsburgers. In Wenen vind je ontelbaar veel monumenten en bezienswaardigheden die je aan de tijden van Maria Theresa, Sissi en Franz Joseph doen herinneren. Dromen in het kasteel van Schönbrunn of genieten van een avond in de opera, jezelf prins of prinses wanen in de Hofburgpaleizen… het kan er allemaal.

Voor de muziek te voelen moet je eigenlijk naar Salzburg. Hier werd Mozart geboren en het is ook de bakermat van andere componisten, bekend of minder bekend. De burcht Hohensalzburg uit de 11de eeuw, waar de aartsbisschop zijn thuishaven heeft, torent hoog uit boven de stad. In de nauwe romantische smalle straatjes word je betoverd door de barokke architectuur uit de 18de eeuw. Een bezoekje waard is zeker de kathedraal van Salzburg die helemaal herbouwd is in Italiaanse stijl.

Plaats een reactie