Vakantie Hongarije

Hongarije is niet alleen het land van de Poesta, Donau en het Balatonmeer. Het land is uiterst geschikt voor wandelingen door landelijke gebieden zoals het Börszöny-gebergte. Door zijn afgelegen ligging heeft het ‘moderne leven’ met zijn hectische leven en typische infrastructuur, er zijn stempel nog niet gedrukt. Ideaal om helemaal tot rust te komen.

Begin- en eindpunt van vele reizen naar Hongarije is de hoofdstad Boedapest. Op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat zowel het panorama aan de Donau, de burchtheuvel in Boeda, de Andrássystraat en de Heldenplaats, als de Milleniummetro. Een bezoekje aan de historische thermen of de nieuwere wellnesscentra zijn zeker aan te raden. Tevens wordt de stad doorkruist door de rivier de Donau en daardoor is de stad ook nog eens doorspekt van mooie bruggen. Het is een bijzonder sierlijke stad die zeer historisch aandoet met haar Romeinse invloeden, kastelen en kerken uit verschillende tijdperiodes.

Pécs is de hoofdstad van de provincie Baranya en ligt in het zuidwesten van Hongarije, aan de voet van het Mecsekgebergte. Het is de op vier na grootste stad van Hongarije. Net zoals vele andere staten op de Balkan, ligt Pécs ook op het snijpunt van het oude Ottomaanse rijk en het westen. 150 jaar hebben de Turken de stad bezet en dit resulteerde in prachtige monumenten zoals de groene koepel voor het gebedshuis van de pasja Gázi Kászim. Verder is ook een kerk te bezoeken die vroeger een moskee was. De stad is sinds 1009 een bisschopszetel dankzij koning Stefan de Heilige en is een belangrijk cultureel centrum.

Liefhebbers van natuur kunnen in Hongarije genieten van wandelingen of ontspanning in de vele thermenbaden. Het land is rijk aan natuurparken, waarin zich talloze grotten bevinden. De meesten hiervan zijn beschermd. Ook Boedapest heeft 30 kilometer aan grotten, waarvan er negen zijn opengesteld voor publiek.