Vakantie Cuba

Aan Cuba denken de meesten als ze dagdromen over een onvergetelijke strandvakantie op de Caraïben. Op het grootste eiland in de Caribische zee vind je daadwerkelijk kristalhelder, turkooisblauw water aan de kusten en meer dan 300 natuurstranden met het fijnste witte zand. Het land inwaarts, geniet je van vruchtbare dalen, bosrijke gebieden en bergen. In het oosten van het eiland vind je heerlijke tropische berglandschappen, die elkeen onder andere uitnodigt tot trekking. Achter elke hoek word je telkens weer getrakteerd op een mooi uitzicht.

Maar Cuba heeft nog veel meer te bieden. In de grootsteden wachten talrijke bezienswaardigheden op de stadsbezoekers. Zo word je als reiziger in Trinidad geconfronteerd met de sporen van de koloniale tijd, in de hoofdstad Havanna tuimel je bijna om van de vele prachtige bouwwerken zoals Castillo del Mor, het Palacio de los Capitanes Generales of flanerend langs de Malecon, de kilometerslange boulevard in Havanna. En diegenen die Cuba onmiddellijk associëren met Havanna’s, is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan een echte Cubaanse sigarenfabriek.

In Pinar del Rio kun je alles meemaken bij een bezoek aan de sigarenfabriek. Je ziet er hoe zorgvuldig de alom geliefde sigaren met de hand gerold worden en tegelijkertijd genieten van het bergpanorama in het dal van de Viñales. En waar je ook bent op het eiland, overal klinkt muziek en al snel vergeet elke vakantieganger zijn dagelijkse stress en geeft zich over aan de levensvreugde die zo aanstekelijk is bij de Cubanen.

De beste tijd om Cuba te bezoeken is tussen november en april. Dan is het veelal droog en steken de temperaturen rond de 26 graden. In december en januari kan het net iets koeler zijn. In de zomermaanden, zo tot oktober, is het veeleer vochtig en valt er geregeld regen. Hoewel die ook geen dagen aanhoudt.