Vakantie Curaçao

Er is niemand die het in zijn hoofd zou halen, een vakantie naar Curaçao te weigeren. In het zuiden van de Caribische Oceaan, niet zover voor de kust van Venezuela, ligt het grootste eiland van de Nederlandse Antillen: Curaçao. Alleen al de naam, die in het Portugees ‘het hart’ betekent, doet elke reiziger dagdromen. Zwijgen we dan nog over de witte stranden met turkooisblauw water, palmbomen en kleurrijke natuur die je te wachten staan.

In 1499 werd het eiland door Alonso de Ojeda, een luitenant van de bekende ontdekkingsreiziger Columbus, ontdekt. Later, in 1634 werd het eiland door de Nederlanders veroverd en op die manier kwam er ook definitief een einde aan de Franse en Engelse interesse voor dit droomeiland. Doorheen de tijd is op Curaçao een bijzondere cultuur ontstaan door Europese, Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden.

Vandaag de dag vind je op het eiland alles wat het hart van de vakantieganger begeert. Cultuur en waterpret zijn de twee grootste attracties voor de bezoekers van Curaçao. De oude stadskern van de hoofdstad, Willemstad, behoort tot het UNESCO-werelderfgoed door zijn vele historische monumenten en gebouwen. Voor duikers is het gebied één van de geliefdste bestemmingen. Zodra je onder water gaat, is dit in één oogopslag te zien. Aangezien Curaçao uit vulkanische kalkgesteente bestaat en daarop onnoemelijk veel zeldzame koralen groeien, is dit de ideale vakantieplek voor duikers. De onderwaterwereld met zijn fascinerende, zestig miljoenen jaren oude flora en fauna zal dan ook geen enkel oog onberoerd laten.

Een troef is ook dat men op Curaçao Nederlands spreekt. Tot 2007 was het zelfs de enige officiële taal. Nu is ook het Papiaments erkend., wat ook de moedertaal is van de meeste inheemse Curaçaoënaars. Daarnaast kun je je er ook steeds redden met een aardig mondje Spaans of Engels.