Vakantie Suriname

Zelden reist men naar een land waar je de puurheid van de natuur kan horen, voelen en beleven. Zelden reist men naar een land waar je een vreemde cultuur echt beleven kan. Respectvol zal men zich opstellen tegenover hoe traditioneel het land Suriname is.

Suriname, in Zuid-Amerika, wordt omgeven door Brazilië, Frans Guyana en Guyana en herinneren door de steden New Amsterdam en Groningen aan de tijd dat het nog een Nederlandse kolonie was.

De houten huizen in de historische binnenstad van de hoofdstad van Suriname, Paramaribo staan op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. In tegenstelling tot de savanne, het Amazonegebied, de Atlantische kust en de 3 gebergtes in het zuiden, pulseert Paramaribo. Het nachtleven is een belevenis op zichzelf. In het dorpje Albina, aan de rivier Marowijne, kun je net als in Marina Durga in Paramaribo jetskiën en waterscooters huren en Suriname van op het water beleven.

De tijd lijkt wel stil te staan als je je begeeft naar de bakermat van kaaimannen, jaguars, luipaarden, ijsvogels, tapirs en papegaaien. Tot ongeveer 1,80 meter grote schildpadden komen hun eieren leggen op de onberoerde en onbewoonde stranden van het natuurreservaat Galibi.

Het natuurpark Brownsberg is de poort tot het Amazonegebied. Wel twintig tot veertig meter hoge bomen torenen boven je hoofd uit. Met een gids kun je de vaste paden verlaten en je begeven in de schoonheid van het oerwoud. Het een enorme belevenis om in de al lang vergeten culturen en bijzondere tradities van de indianen en creolen te ontdekken.

Stroomversnellingen baden zich een weg door het in centraal surinamie gelegen natuurreservaat Raleighvallen. Watervallen storten zich in de diepte, vissen en zwemmen in helder water en wonen in één van de vakantiehuisjes in de onmiddellijke buurt van de kleine indiaanse dorpjes met de mysterieuze petrogliefen maken je reis naar Suriname volledig.