Vakantie Luxemburg

[child-pages]

Het mooie kleine land Luxemburg brengt alle goeie dingen uit zijn buurlanden samen: wandelen in de Ardennen, fietsen in Gutland en in het land Burgen en kastelen bezoeken.

Het Groothertogdom Luxemburg is een van de kleinste landen in Europa en ligt tussen België, Frankrijk en Duitsland. De Ardennen lopen uit in het Noorden van Luxemburg. Door de Luxemburgers worden deze Ardennen overigens ‘Ösling’ genoemd. Het is een heuvelachtige buurt met kleine bergen. Hier kan je te voet of met de fiets op ontdekkingsreis gaan. Ook rafting en kanoën zijn zeer geliefd aldaar.

De zuidelijke en oostelijke grenzen van Luxemburg worden door rivieren gevormd, waaronder de Moezel. De hoofdstad van Luxemburg is de gelijknamige stad Luxemburg. Er zijn drie officiële talen in Luxemburg: Frans, Duits en Luxemburgs.
In het Zuiden is het land vlakker en wordt er vooral veel landbouw bedreven. Dit gebied heeft Gutland, wat ‘goed land’ betekent. Dit deel van Luxemburg is bijzonder geliefd bij fietstoeristen. Luxemburg heeft overigens een zeer gematigd maritiem klimaat met milde winters en warme zomers. In het Zuiden is het veelal een beetje warmer en droger.

Luxemburg is ook het land van burchten en kastelen. Een bekende burcht is Vianden Palace en is een bijzonder mooi monument uit de romaanse en gotische tijd in Europa. Het kleine kasteel met zijn grote zalen is zo geliefd door zijn mooie architectuur uit de 12de eeuw.

De Luxemburgse keuken is zeer gelijklopend met de Belgische en Duitse. Er staan veel varkens-, vis- en wildspecialiteiten. Door de ligging vind je op de menukaart ook gerechten als gerookte of rauwe Ardeense ham, bloedworst met aardappelpuree of ossenmaag op zijn Luxemburgs. In de zomer staan dan weer de riviervissen, zoals forel, op het programma. In Luxemburg worden vooral witte wijnen geproduceerd. Ze zijn inzake kwaliteit niet te vergelijken met de wijnen uit de naburige streken maar zeker te genieten.

Plaats een reactie