Vakantie Thailand

Het koninkrijk Thailand, dat tot het jaar 1939 SIam heette, ligt in het Zuidoosten van Azië en grenst aan Laos, Birma, Maleisië, de Anamnese Zee, Cambodja en de Golf van Thailand. De vorm van het land op zich doet denken aan een olifantenkop en is ongeveer 513000 vierkante kilometer groot.

Thailand heeft een zogenaamd tropisch moesson klimaat zodat de temperaturen het hele jaar door de 18 graden overschrijden. De jaargetijden worden niet door temperatuursverschillen bepaald maar door de hoeveelheden neerslag per maand.
De noordelijke regio van Thailand is zeer bergrijk en vervloeit dan in het Noordoosten in een plateau, het Khoratplateau. Deze buurt is in de zomer zeer droog en in het regenseizoen wordt het geplaagd door overstromingen, daardoor is intensieve landbouw onmogelijk. In dit gebied leeft ook het armste deel van de bevolking. Het centrale plateau en de Oostkust zijn zeer vruchtbaar en hier wordt vooral aan landbouw gedaan. Daardoor is dit deel dan ook het economische hart van Thailand.

Verder leven ze vooral van visvangst. Dat zie je ook aan de menukaarten in Thailand. Allerhande vissoorten worden met een donkerbruine kruidige saus en chili. Veelal is er ook een Engelstalige kaart aanwezig in restaurants.
De mooie stranden en de eilanden in de Golf van Thailand zijn geliefde reisbestemmingen voor toeristen. In het uiterste Zuiden wisselen droomstranden en regenwoud zich af.

In de hoofdstad Bangkok ligt Kao San Road, de backpackstraat. Daar moet je langs als je informatie nodig hebt over reizen in Thailand of als je je wil te goed doen aan souvenirs kopen. Middenin de stad ligt ook de oudste dierentuin van Thailand, de Dusit Zoo.

Thailand was vroeger vooral voor zijn sekstoerisme bekend, maar dat loopt sinds de jaren 80 bijzonder terug. Heden ten dage zijn vakantiereizen, rondreizen, culturele reizen, citytrips naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand, als actievere reizen zeer in trek.