Vakantie Dominica

Dominica is een belangrijk eiland in de Caribische Oceaan en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Ten noorden van de het eiland ligt Guadeloupe en ten zuiden Martinique. De zon schijnt steeds op Dominica en de temperaturen gaan bijna nooit onder de 30 graden. Vooral voor zijn ongerepte natuur is het zo bekend.

De hoofdstad is Roseau en bevindt zich ten zuidwesten op het eiland. In het park Douglas Bay vind je verschillende koraalriffen waartussen vele mooie tropische vissen zwemmen. In het oosten vind je vooral regenwouden en riviertjes, plassen en watervallen. De Trafalgarwaterval is zeer geliefd bij toeristen en kanoën of raften zijn zeker te overwegen waard wanneer je in de buurt bent.
Het westen van Dominca is zeer bergachtig en hier tref je ook vele slapende vulkanen. Bovendien is het eiland bekend om zijn zwavelbronnen, poelen met helende modder en geisers. In de bergen ligt ook het nationale park Morne Trois Pitons, dat tevens op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed staat. Kratermeren, zoals bijvoorbeeld het Freshmeer en het Boerimeer zijn zeker een bezoekje waard. Maar de grootste bezienswaardigheid in het park is zeker het Boilingmeer. Dat is de warmste en tweede grootste warmwaterbron in de hele wereld. Dit borrelende meer kan tot 90 graden Celsius halen.

Een andere stad is Portsmouth, een havenstad in het noorden, in de buurt van de Caribische reservaten. In dit reservaat wonen de laatste Caribische indianen. Deze oorspronkelijke bevolkingsgroep leeft er van kano’s bouwen, visvangst en landbouw.

Op Dominica wordt ecotoerisme bijzonder gepromoot. De prachtige fauna en flora brengt elke natuurliefhebber, plant- of volgeldeskunige in extase. Wilde orchideeën, vleermuizen, leguanen, slangen en meer dan 160 vogelsoorten kun je hier zien. Bovendien leven er nog twee papegaaiensoorten die door uitsterven bedreigt worden. In de winter moet je overigens niet verwonderd zijn dat je aan de kusten potvissen of walvissen kan spotten.