Vakantie Maleisië

Maleisië is een parel in het hartje van Azië. Hier tref je een bijzondere mix aan van natuur, cultuur, geschiedenis en moderne luxe. Maleisië is een land in het Zuidoosten van Azië. Het bestaat uit 2 verschillende delen: West-Maleisië dat in het Noorden aan Thailand grenst en Oost-Malesië dat vooral bestaat uit het noordelijke deel van het eiland Borneo.

Ook al is West-Maleisië het kleinste deel van de beide landsdelen, woont er toch 85 procent van de bevolking. Op dit eiland zijn ook de meeste steden te vinden. De natuur is wondermooi en er zijn talloze mooie stranden. De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur in West-Maleisië. Het is een moderne stad met vele skyscrapers en ook nog een aantal gebouwen uit de koloniale tijden.

Een groot deel van het land wordt ingepalmd door het regenwoud. Tropische vegetatie, bijzondere bomen en wilde dieren zoals tijgers, beren, olifanten en tapirs kun je er zien. Vooral in Oost-Maleisië is de natuur overweldigend. Voor reizigers die vooral het avontuur willen opzoeken, is er de mogelijkheid hoge bergen of diepe grotten te ontdekken.

Ten Noordwesten van West-Maleisië ligt de Lankwai eilandengroep. Het grootste eiland van dit archipel heet Pulau Langkawi. Dit eiland heeft wondermooie witte stranden aan helderblauw water te bieden. Ook in Oost-Maleisië, in het nieuw ontwikkelde Resort Kota Kinabalu aan de rand van het regenwoud vind je uitstekende badplaatsen met het helderste water en mooiste stranden.

De Maleise keuken is een bonte mix van eetgewoonten van verschillende etnische groepen. Je kunt er genieten van zoete, zure, bittere en heel erg pikante gerechten. Vele gerechten hebben als basis rijst met kip, vis, garnalen, rund, lams- en geitenvlees. Varkensvlees is door de islam verboden. Er worden bijzonder veel kruiden gebruikt. Heel erg bijzonder is de Nonya keuken, een mix van Chinese, Maleise en Zuid-Indische keuken.