Vakantie Hawaï

Hawaï, alleen al de naam van deze 50ste staat van de Verenigde Staten doet elke vakantieganger dromen van paradijselijke stranden, exotische dansen en surferboys en –girls. Waarom nog verder over een leuke bestemming nadenken?

Het is inderdaad zo dat de eilandengroep Hawaï alles in huis heeft voor een strandvakantie of eerder iets actievers. De gezellige atmosfeer, de gastvriendelijke bewoners op Hawaï, die je reeds op de luchthaven met ‘Aloha’ begroeten, het boeiende landschap en cultuur doen je zeker al je zorgen vergeten.

De Hawaï-eilanden liggen centraal in de Pacifische Oceaan, ongeveer op 3800 kilometer van de Amerikaanse kust. Ongeveer 130 eilanden behoren tot de staat Hawaï, die sinds 1959 tot de VS behoort. De zeven grootste eilanden – van oost naar west – zijn Hawaï, of Big Island, Maui, Lanai, Molokai, Oahu met de hoofdstad Honolulu, Kauai en Niihau. Alle eilanden zijn zeer toeristisch met als topper Oahu.

Dat komt zeker door de aanwezigheid van de hoofdstad Honolulu en haar internationale luchthaven. Met lokale vliegtuigmaatschappijen, met hun exotisch klinkende namen als Aloha Island, Aloha Airlines en Hawaiian Airlines, kom je zonder enige problemen op de andere eilanden.

De Hawaï-eilanden zijn eigenlijk van oorsprong vulkanisch en daarvan getuigen nog vele min of meer actieve vulkanen. Op het hoofdeiland Hawaï vind je de actieve vulkanen Mauna Loa en Kilauea, die sinds 1982 weer lava spuwt. Aan de oostkust kun je de lava overigens in de Pacifische Oceaan zien vloeien.

En er zijn natuurlijk ook mooie stranden. Waikiki bijvoorbeeld in de buurt van de hoofdstad. Hier treffen zich jong en oud, zonneaanbidders en sportievelingen. Vooral surfers kunnen er hun hart uitleven. Het surfen kent zijn oorsprong op Hawaï en was voorheer enkel iets voor de adel. Echter sinds de jaren 20, sinds de komst van Duke Kahanamoku, de Olympisch zwemmer, is het een geliefd iets voor allen. Elk jaar treffen de besten zich op Oahu om de 15meter hoge golven te temmen…