Vakantie Frankrijk

[child-pages]

Vakantie in Frankrijk is in elk seizoen een goed idee. Denk maar aan de Côte d’Azur met zijn zon, idyllische stranden en azuurblauwe zee. Cap-d’Ail, een Frans badplaatsje, ligt slechts op een kwartiertje lopen van Monte Carlo verwijdert waar je onder andere luxueuze jachten kunt bewonderen. Stranden vol palmbomen en water zijn ook troeven van Cannes en het internationale filmfestival vindt er plaats. Het is bij wijze van spreken het Hollywood van Frankrijk, hoewel Cannes meer te bieden heeft, dan de Californische filmfabriek.

Of naar Corsica, in de door UNESCO als wereldsite geklasseerde golf van Porto. Dit eiland is een parel voor het oog. Ter land en ter zee kun je er de kustlijn genieten, in de bergen word je verleid door rots- en bosdecors rond de golf.

Of toch liever Calvi aan de noordwestkust van Corsica? Deze havenstad nodigt uit met zijn witte stranden, wilde baaien en een promenade, ideaal om te flaneren. Hier ontmoeten eind juli vele jazzliefhebbers elkaar op het ‘Calvi Jazz Festival’ aldaar.

Marseille in de Golf van Lyon is ook een goede tip. Hier, in een baai aan de Franse Middellandse zee ligt één van de belangrijkste havensteden van Frankrijk en is het weer het gehele jaar door zeer aangenaam. Om nog maar te zwijgen over de vele bezienswaardigheden zoals de basiliek Notre-Dame de la Garde, die het symbool is van Marseille en tevens het hoogste punt is in de stad.

Of misschien eerder kiezen voor een vakantie in Frankrijk, buiten Frankrijk? Het prinsdom Monaco wordt wel omgeven door Frankrijk maar is een dwergstaatjes dat een heel jaar door een mild klimaat waarborgt en veel zon.

Of toch liever de rust opzoeken en genieten van bezienswaardige stadjes en ruines uit de antieke tijden? Dan is de Provence jouw reisbestemming. De liefhebbers van woeste kusten en echte natuur kopen best een kaartje Bretagne. Bosrijke gebieden, dromerige vlaktes om nog maar te zwijgen over het culinaire genot dat Frankrijk te bieden heeft.

Plaats een reactie