Vakantie Zwitserland

Ergens midden in de natuur, genieten, ontspannen en de wereld vanuit andere perspectieven ontdekken, dat is wat Zwitserland zo bijzonder maakt met haar meer dan 48 bergen hoger dan 4000 meter. Zwitserland is dan ook een echt bergland waar wandelen en skiën een must is. Steden al Zürich, Geneve, Bazel en Bern zijn verrassingen, tussendoortje, maar dan wel om van te snoepen. Wist je zelfs dat een strandvakantie in Zwitserland kan?

47 van de meer dan 4000 meter hoge bergen vind je in Wallis. Stel je voor: een 150 kilometer lang dal in het Zuidwesten van Zwitserland waardoor de Rhône zich een weg baant, dit tussen de Rhônegletsjer en het meer van Geneve. Bijna regenloze zomers en volop sneeuw in de winter wordt daar gegarandeerd. Dit gebied is alom geliefd bij bergliefhebbers. Vele kabelbanen vanuit het dal leiden je naar andere werelden.

Aan het meer van Geneve zelf vind je Montreux en Vevey, een heel wat ander plaatje. Door de ligging en het eerder zuiderse klimaat zijn de beide dorpjes met hun 40000 inwoners ongelofelijk bekend als de ‘Parel van de Zwitserse Rivièra’. Het succes ontstond al vele jaren geleden toen de eersten toeristen hierheen kwam na het lezen van ‘Julie ou la Nouvelle Héloïse’ van Rousseau die deze streek romantiseerde. De meren en rivieren in Zwitserland zijn overigens ideaal voor waterpret. Geen zandstranden maar wel 25 graden watertemperatuur staan je er te wachten.

De grote steden in Zwitserland zijn telkens kleine maar fijne oorden waar je gewoon de ogen moet openhouden. Veelal worden ze bezocht tijdens een doorreis naar het zuiden, zonde. Basel bijvoorbeeld, de derde grootste stad in Zwitserland, heeft zoveel in zijn mars en betovert elkeen met zijn middeleeuws kader. Zürich, hoe klein ook, heeft alles in huis wat exclusiviteit betreft. Laat je betoveren tijdens een boottocht of een wandeling door de Goudkust.