Vakantie Venezuela

[child-pages]

Venezuela ligt in het noorden van Zuid-Amerika aan de Caribische kust, omgeven door Brazilië, Caracas en Guyana. De hoofdstad Caracas is een hoogtepunt voor elke bezoeker. In het stadsdeel zie je overal monumenten en symbolen uit de onafhankelijkheidsstrijd in de 19de eeuw. Het mausoleum van de vrijheidsstrijder Simon Bolivar moet elke toerist wel één keer bezocht hebben in zijn leven. Imposante kerken, kathedralen en musea over kunst, cultuur en de geschiedenis van Venezuela maken het plaatje compleet.

Ten oosten van de hoofdstad ligt het nationale park Mochima dat door zijn unieke dierenwereld en zijn pittoreske stranden bekend is. Natuurvrienden willen zeker ook Gueva del Guacharo zien. Met zijn grote spelonken vraagt het alle aandacht. Zelfs Alexander von Humboldt hield het zijn hele leven in de ban. De druipsteengroten zijn de thuishaven van de Guacharos, vegetarische nachtvogels die zich als vleermuizen oriënteren.

Een echte magneet voor toeristen is de Caribische kustlijn. Watersporters en duikers genieten hier enorm. Oplettende wandelaars kunnen hele vogelzwermen en schildpadden zien. De zoutwoestijn op het westelijke eiland Araya paait nog met een oud kasteel.

Oude gebouwen vind je in de kleinere steden van Venezuela, zoals de kathedraal in Coro en de kerk Chiesa de San Clemente. Zeker te bezoeken is de kathedraal van Ciudad Bolivar uit de 17de eeuw. In Caracas zijn niet zoveel monumenten meer te bewonderen omdat alles door een aardbeving vernield werd. Daarom is de stad dan ook één van de modernste steden van Venezuela en Zuid-Amerika. Ook al is men geen student, toch moet je even de universiteit Ciudad Universitaria bezoeken. Daar staan gebouwen van de architect C.R. Villaneuva. In de stad zijn er ook 2 historische theaters. Het ene was het Pantheon, het andere het stadstheater.

Ondanks de vele bezienswaardigheden in Venezuela is het land nog steeds een geheimtip en is het nog niet zo toeristische als andere landen in Zuid-Amerika. Venezuela is een bijzonder interessant land.

Plaats een reactie