Vakantie Israël

De laatste jaren wordt er steeds maar meer naar Israël gereisd. Door de ligging in de Middellandse Zee, tussen Afrika en Azië trekt het land bijzonder aan. Het klimaat is dan ook mediterraan en belooft inzake weersomstandigheden, dan ook alleen het beste.

Let wel op dat elkeen die Israël in wil, een reispas nodig heeft of een visum. Dat is voor Europeanen makkelijk aan te vragen bij de gemeentedienst van zijn eigen gemeente. Zonder kom je er echter niet in.

Israël is een land van tegenstellingen en is daardoor een paradijs voor toeristen. Stadsmensen kunnen zich uitleven in de zeer levendige en pulserende metropool Tel Aviv. Cultuur en het moderne leven kun je daar honderduit beleven.

Duikers, avonturiers en watersportliefhebbers moeten naar de Rode Zee trekken. Duiken is hier sinds jaren een geheimtip onder duikvrienden, net als de Banyasbron Natuurliefhebbers moeten zeker de vele nationale parken op hun lijstje zetten en er hun hart ophalen en energie tanken. Toeristen die graag het avontuur opzoeken kunnen inschrijven voor een woestijntoer. En mensen die een beetje van alles willen, moeten naar het opwindende Jeruzalem. Daar kun je de bakermat leren kennen van het Christendom.

In elk geval is het zo dat naar Israël steeds meer mensen op vakantie gaan die iets actief willen meemaken. Sporten, als duiken zwemmen, paardrijden, fietsen, tennisten en golven worden er hooggeprezen. Maar ook skiën is mogelijk tijdens de winter en is hot sinds enkele jaren.

Maar vergeet het culinaire genot vooral niet. Door hun geschiedenis en de intussen moderne levensstijlen die de cultuur beïnvloed hebben, is de keuken in Israël bijzonder veelzijdig en daardoor niet zo makkelijk definieerbaar.

Door de verschillende invloeden, op talrijke vlakken, komt Israël achter elk hoekje weer met een nieuwe verrassing aandraven. Laat je dan ook verbazen door het aanbod en al snel zal je duidelijk worden dat één enkele reis naar Israël niet voldoende is om het land en zijn vele facetten te ontdekken.