Vakantie Belgische kust

De Belgische Noordzeekust loopt van Knokke in het noorden, aan de grens met Nederland tot De Panne aan de Franse grens in het zuiden. De kustlijn bestaat voornamelijk uit zandstranden en brede duinen en is in totaal 67 kilometer lang.

De Belgische kust is een verrassend veelzijdige vakantiebestemming. Zo kun je er de jodiumrijke zeelucht inademen tijdens een strandwandeling, kinderen kunnen er mosseltjes verzamelen, je kunt er zwemmen tijdens de zomermaanden. Van noord naar zuid langs de Belgische kust, doe je het best met de kusttram. Actievere toeristen kunnen dan weer een wandeling maken in of achter de duinen, met de fiets het polderland verkennen waar je zeker ook nog sporen van de Tweede Wereldoorlog vindt. Bunkers uit deze oorlog vind je ook aan het strand. Waterratten kunnen zich te buiten gaan in de zeil-, surf- en kitesurfscholen. Of zelf een zeilboot huren in de jachthavens van Blankenberge, Zeebrugge of Nieuwpoort. De Belgische kust biedt echter niet alleen strand, zon en zee. Je kunt er ook de tijd vergeten in de vele cafés, musea en restaurants.

De badplaats Oostende, de koningin van de badsteden en 12 andere badsteden met hun eigen typische karakter zijn een geliefd oord voor Belgen en buitenlanders tijdens de zomermaanden. In De Panne, de groene parel van de Noordzeekust, is ideaal voor wandelaars door de ongerepte natuurgebieden. Blankenberge is vooral berucht voor zijn bruisend nachtleven en De Haan is versierd met talloze Anglo-Normandische stijl. En Oostduinkerke lokt toeristen met haar spektakel rond garnalen vangen.

En overigens: wie de zeelucht even wil laten voor wat hij is, kan met de trein of auto in een hup in de middeleeuwse steden Brugge of Gent zijn. Of wie het grootser ziet: elke dag zijn er veerboten vanuit Oostende naar Engeland. Een vakantie aan de Belgische kust moet dus zeker niet vervelend zijn.