Vakantie IJsland

[child-pages]

IJsland is een eiland in het hoge noorden van de Atlantische Oceaan waar je misschien niet meteen aan denkt wanneer je een reisje plant, maar laat je daardoor vooral niet afschrikken. Het verbluffende landschap, de geisers en vulkanen en de manier waarop de ongeveer 400 000 inwoners hun eigen manier van leven hebben ontwikkeld, ver van het Europese vasteland, zorgen nog voor jarenlange herinneringen. Tot de economische crisis was IJsland niet zo’n topper bij toeristen doordat het zo duur was. Echter door de devaluatie van de IJslandse kroon is dit intussen veranderd. Goedkoop kun je IJsland natuurlijk nog altijd niet noemen, maar betaalbaar komt al meer in de buurt.

Op dit tweede grootste eiland in de Atlantische Oceaan kun je echter wel een genieten van alles wat natuur is. Wil je wandelen, vissen, fietsen, paardrijden… het aanbod is enorm. Trekking, alleen of in groep, blijft echter wel één van de toppers die ervoor zorgen dat maar liefst meer dan 1000 mensen naar IJsland brengen. Tijdens trekkingstochten kom je langs bergen, gletsjers, watervallen, vlaktes bedekt met lava en geisers. Een absolute must zijn overigens de gletsjertoeren. Met gidsen kun je zowel lichtere gletsjerwandelingen doen over bijvoorbeeld de Sólheimajökull maar ook voor het zware werk gaan en de hoogste berg op IJsland de Hvannadalshnjúkur, beklimmen.

Ook voor duikers en snorkelliefhebbers is IJsland prachtig. Een geheimtip is duiken of snorkelen in de Silfra Spalte in het nationale park Thingvellir omdat je er een wereld ontdekt die je er zeker niet verwacht had. Onder water ziet men lavaformaties in kristalhelder water.

Wie de voetjes liever op het droge houdt, kan een tocht over het land per jeep overwegen. De romantische natuur met spectaculaire landschappen verbaast elkeen. Gletsjers, rotsformaties, zwarte zandstranden en highlights, zoals de waterval van Seljalandsfoss of de kloof Stakkholtsgjá, maken deze reis naar IJsland onvergetelijk.

Plaats een reactie