Vakantie Verenigde Staten

De Verenigde Staten lonken. Is het niet met zijn grote metropolen zoals New York, Los Angeles of San Francisco, dan wel met een rondreis door nationale parken of een strandvakantie.

New York bezoeken, is al lang geen klus meer. Vanuit Europa zijn er non-stop vluchten naar de VS en in minder dan acht uur beleef je het bruisende leven in ‘the Big Apple’. Wie iets meer geschiedenis wil opsnuiven, moet richting Washington D.C. trekken. In de buurt van Washington liggen de voormalige strijdvelden van de burgeroorlog en ook een bezoek aan het Witte Huis maken een bezoek aan Washington enig.

Aan de Californische kusten van de VS trekken de steden San Francisco en Los Angeles elk jaar vele toeristen aan. Een tochtje met de historische tram, de Cable Car door de straten van San Francisco, een bezoekje aan Fisherman’s Wharf, en uitstapje naar het gevangeniseiland Alcatraz enzovoort maken je reis naar VS zeker de moeite waard.

In Los Angeles is het vooral Hollywood en zijn filmstudio’s, de Hollywood Boulevard met de sterren en natuurlijk de vele stranden die het surferparadijs bij uitstek zijn, die je moet gezien hebben. Deze multiculturele stad heet, in vertaling, ‘Engelenstad’ maar zo ervaar je de stad wellicht niet het hele jaar door. Omdat er in de zomer vaak brandgevaar dreigt, moet elke reiziger even nadenken als hij naar Los Angeles wil vliegen tijdens de maanden juli en augustus.

Een heel ander klimaat en andere natuurfenomenen maak je in Florida mee. Iedereen denkt natuurlijk aan Miami Beach, niet? Maar intussen heeft zich een kleine stad in de buurt zich tot geheimtip ontwikkelt: Naples. In de buurt van het voormalige natuurpark Everglades vind je stranden waarvan je enkel dromen kan. Onberoerd en geschikt voor elke watersport.

De USA is de perfecte cocktail voor iedereen. Maar om het helemaal te beschrijven hebben we hier zeker nog een paar pagina’s nodig. Ontdek, is dan ook de boodschap!