Vakantie Tsjechië

De Tsjechische republiek, of gewoon Tsjechië is een land in het hart van Europa. Tot 1993 was het een deel van Tsjecho-Slowakije. Niet alleen door de verdeling van Tsjecho-Slowakije geldt Tsjechië als een ontwikkeld en democratisch land dat elkeen wel wil bezoeken. Tsjechië heet elke gast die het land binnenkomt, van harte welkom, of het nu over toeristen of zakenlui gaat. Jouw verblijf in Tsjechië is verrassend op welk gebied dan ook.

Het land kan trots zijn op zijn geschiedenis en rijke cultuur, veel historische steden en monumenten. De hoofdstad Praag is het belangrijkste centrum inzake toerisme voor Tsjechië. Mensen van overal op de wereld komen naar Praag om er de architectonische prieeltjes en historische plaatsen te bezoeken. Of om gewoon de culturele tentoonstellingen te bezoeken of zich uit te leven tijdens een namiddag shoppen of zich te storten in het bruisende nachtleven.

De gouden stad Praag is bijzonder aantrekkelijk, bijvoorbeeld ook rond de tijd van Kerstmis, maar dat betekent niet dat de andere Tsjechische stadjes en gemeentes het niet waard zijn te bezoeken. Oude steden zoals Karlsbad, Olmütz, Brün en nog vele anderen hebben mooie bezienswaardigheden, historische gebouwen en monumenten uit verschillende tijdsperioden. Tsjechië is relatief klein en compact zodat het nooit al te veel tijd in beslag neemt van Praag naar een ander oord te reizen.

Door het continentale klimaat en het variatierijke landschap telt Tsjechië tot een van de grote ontspanningsgebieden in het Zuidoosten. Bergen, rivieren, meren en de vele nationale parken trekken elk jaar weer de aandacht van vele toeristen. Ook de Tsjechische kuuroorden met hun traditierijke wellnessbereiken zijn bekend overal te wereld. In de winter is het een beliefd land voor skiërs. Skigebieden als Harrachov, Rokytnice en Jizerou zijn de bekendste. Wintersportliefhebbers, skiërs en snowboarders zullen daar zeer goede pistes vinden en dit ook met een betaalbaar prijskaartje.